Дървета-мартеници по котленската пешеходна улица

..................................................
01.03.2021 / 18:00

С идването на Баба Марта, Котел става бял и червен. В града вече се появиха няколко дръвчета, украсени в червено-белите цветове на Баба Марта. Първомартенска атмосфера има и пред сградата на общината. Мартеничките и „нетърпеливите“ щъркели вече напомнят за настъпващата пролет.

 

По този начин от ръководството на Община Котел и жени ГЕРБ казват: „Честита Баба Марта, уважаеми съграждани! Нека топлите слънчеви лъчи и яркостта на бялото и червеното в мартениците, ви носят здраве, плодородие и дълголетие!“

 

По традиция и тази година жените от Пенсионерски клуб „Вида“ посетиха кабинета на кмета Коста Каранашев и го зарадваха с красиви мартеници. Носещи духа на празника, жените от третата възраст му пожелаха много здраве и успехи през цялата година.

В същото време, второкласници от кръжок Творческо обединение „Дарование“ към НЧ „Съгласие-Напредък 1870” и Общинска библиотека „Петър Матеев” изработиха мартенички, които предоставиха на Общинския социален патронаж. Мартеничките, ръчно изработени от децата, ще бъдат раздадени на всички ползватели на услугата в цялата община с пожелание за здраве и щастие.

 

Празникът на Баба Марта символизира края на зимата и идването на пролетта. Всяка година, в първите дни на март, българите си подаряват мартеници. Закичването с мартеници на 1 март е традиция, която е характерна единствено в България.

Още снимки от новината

..................................................
..................................................
..................................................
..................................................

 

 

Свързани новини

 Дейвид Фишеров (Клуб „100 войводи“ Сливен) със сребро в изтласкването на европейското в Москва
10.04.2021 / 15:49

България продължава невероятната си серия от отличия във всеки от дните, в които има участник на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в...

коронавирус
10.04.2021 / 10:42

Спад със 154 на новите случаи на коронавирус, отчита Националната информационна система. Доказаните случаи за последните 24 часа са 2803.

 

Общият брой на потвърдените...

Млада двойка французи останаха очаровани от Сливенския край и местното гостоприемство
09.04.2021 / 17:18

Млада двойка французи останаха възхитени от Сливенския край и местното гостоприемство. Камий и Жулиен са професионални музиканти от град Поатие, Франция. Тя свири...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев