Вече са ясни водачите на листите на ВМРО, в Сливен е изтъкнат хореограф,режисьор и продуцент

ВМРО
27.02.2021 / 14:02

Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Юлиан Ангелов, Александър Сиди – това са част от войводите, които повеждат Организацията към 45-ото Народно събрание.

 

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов традиционно е водач на листата с кандидати за народни представители от ПП „ВМРО – Българско национално движение“ в Плевен. Той ще стои начело и на листата във Варна. Зам.-председателят и настоящ съпредседател на парламентарната група Искрен Веселинов ще се бори също в два района – Русе и 25-и МИР София. Председателят на Националния предизборен щаб и организационен секретар Юлиан Ангелов ще се бори в София област и 23-и МИР в столицата. Ангел Джамбазки също влиза в битката като основно лице на ВМРО в Благоевград и Бургас. А пък членът на ръководството на ВМРО и настоящ депутат Александър Сиди поема Пловдив-град и Стара Загора. В третия район в София – 24-и МИР, водач става Карлос Контрера, който сега е председател на групата общински съветници в Столичния общински съвет.

 

Другите войводи, които и до момента са народни представители от ВМРО, също влизат в битката като водачи. Доц. Милен Михов традиционно е водач за Велико Търново, Красимир Богданов – Враца; Мария Цветкова – Ямбол; Деан Станчев – Шумен; Йордан Йорданов – Добрич; Борис Вангелов – Габрово. Александър Сабанов, който и до сега беше народен представител от гражданската квота на ВМРО, ще се води листите в Силистра и Хасково.

 

България за нас винаги е била над всичко. Ето защо основните приоритети, които ще останат водещи за войводите и през следващия парламент, са повишаването на доходите на хората, отстояването на традиционните семейни ценности, защитата на националните интереси, особен фокус и внимание към националната и лична сигурност на българските граждани.

 

Ето и останалите водачи на листите на ВМРО:

 

Видин и Монтана – Димитър Чукарски

Кърджали – Делчо Янков

Кюстендил – Георги Петров

Ловеч – Бойко Пъдарски

Пазарджик – Стефан Балабанов

Перник – Султанка Петрова

Пловдив-област – Владимир Кисьов

Разград – Евгени Драганов

Сливен – Христо Димитров

Смолян – Александър Пецов

 

Припомняме, че в осем листи за парламентарните избори на 4 април, издигнати от ВМРО, водачите са представители на гражданската квота.

 

Кратка информация за Христо Димитров:

 

Водачът на сливенската листа с кандидати за народни представители Христо Димитров е български хореограф и режисьор, известен като създател и продуцент на фолклорен ансамбъл „Българе“.

 

Роден е на 7 октомври 1969 г. във Варна, но живее и завършва средно образование в Шумен. От десетгодишен играе народни хора в самодейни състави. След отбиване на военната служба във флота, превръща хобито си в професия. От 1990 г. е редовен студент в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив в специалността „Хореографска режисура“. Дипломира се през 1994 г. в класа на проф. Петър Луканов.

 

Живее в Пловдив и се реализира в предприемаческия, издателския и рекламния бизнес до 2000 г., когато се премества в София.

 

Има дъщеря Николая (1996) от първия си брак.

 

Успешен продуцент на ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ от самото му създаване.

 

Международният Фестивал на фолклорната носия в Жеравна е създаден и организиран от Христо Димитров и Фондация „БЪЛГАРЕ“, провеждан ежегодно в края на август всяка година.

 

Носител на следните отличия:

 

Почетен знак „Златен век“ – (печат на Симеон Велики) и грамота от Министерството на културата за големия му принос в развитието на българската култура, по повод 24 май през 2014 г.

 

Август 2015 г. – Христо Димитров е удостоен със званието “Почетен гражданин на град Котел”.

 

Почетен гражданин на Шумен – с решение № 551 на Общински съвет – Шумен от 28 септември 2017 г.[2]

 

Почетен знак на президента на Република България, от 7 октомври 2019 г., връчен от президента Румен Радев за значимия принос на Христо Ив. Димитров към съхранението, развитието и популяризирането на българския фолклор.

 

„Орден Св. св. Кирил и Методий“ - първа степен - указ 103 от 1 юни 2020 г. на президента на Република България Румен Радев, за големите заслуги на Христо Ив. Димитров в областа на културата и изкуството и за популяризирането на българските традиции и фолклор.

 

Още снимки от новината

Христо Димитров

 

 

Свързани новини

Разхлабват противоепидемичните мерки от 12 до 30 април по заповед на здравния министър
08.04.2021 / 20:38

Със заповед на министъра на здравеопазването са разпоредени противоепидемични мерки от 12 до 30 април, съобщават от МЗ.

 

През посочения период се възобновява...

Корнелия Нинова ще проведе поредица от срещи със структурите на партията в събота и неделя
09.04.2021 / 13:13

Председателят на БСП Корнелия Нинова ще проведе тази събота и неделя срещи с общинските и областни председатели на партията по нейна инициатива.

 

От област...

Снимка: Агенция Монитор
09.04.2021 / 11:51

„Осем язовира преливат, но никой от тях не е опасен“, заяви министърът на екологията и водите Емил Димитров.

 

„Всеки язовир, който е пълен, за нас е потенциална...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев