Ученици от ОУ "Панайот Хитов“ Сливен участваха в проект “The Young Scientist Project”

“THE YOUNG SCIENTIST PROJECT”
21.11.2020 / 09:33

На 19 и 20.11.2020 г. учениците от начален етап на ОУ „Панайот Хитов“ Сливен се потопиха в света на науката чрез участието си в проект “The Young Scientist Project”, ръководен и реализиран от „Вокс Туа“ и финансиран от Посолството на САЩ – София. Това съобщиха от учебното заведение.

 

Проектът има за цел да вдъхнови деца от ранна възраст да развият и разширят своя интерес в сферата на науката и да придобиятпо-добра представа за професиите на бъдещето в сферата на STEM (Наука, технологии, инженерство и математика).

 

Децата участваха активно в заниманията с предоставени материали, като в процеса на изпълнение се представиха опростени концепции и терминология, директно свързани с приложения материал. Двата представени експеримента са съответно:

 

„Цветна кула“ (Физика) – Следвайки точни и ясни инструкции, децата създадоха цветна кула от течности, като ги подредиха вертикално в ред на намаляваща плътност.

 

„ДНК на банан“ (Биология) – Следвайки проста процедура с битови материали, децата физически наблюдаваха ДНК-то на банан. Експериментът предоставя перфектната възможност да се илюстрират биологични концепции като растителна клетка, нейната структура и ДНК-то като основна биологична единица. Материалите, които се използват са лесно достъпни, което предоставя възможност дейността да бъде репликирана в домашни условия.

 

Бяха раздадени научни комплекти, проектирани и създадени от сдружение „Вокс Туа“, за всяко дете с 3 допълнителни експеримента. Освен всички необходими материали за тяхното изпълнение са предвидени и подробни упътвания с образователна информация. Комплектите предоставят перфектната възможност за ангажиране на родителите и създаването на забавна образователна обстановка у дома.

 

Благодарим на организаторите за предоставената възможност учениците да се докоснат и да изпитат вълнението от магията на науката, представена им по интересен, разбираем и достъпен за тях начин, се казва още в съобщението.

Още снимки от новината

“THE YOUNG SCIENTIST PROJECT”
“THE YOUNG SCIENTIST PROJECT”

 

 

Свързани новини

МЦ "Лайф"-Сливен търси биолози за работа в медицинска вирусологична лаборатория
26.11.2020 / 16:06

МЦ "Лайф" гр.Сливен търси биолози за работа в медицинска вирусологична лаборатория.

За повече информация телефон : 0898 55 43 85.

В памет на Камен Чанев
28.11.2020 / 13:36

Цветя и съболезнователен адрес бяха поднесени на близките на световноизвестния оперен певец Камен Чанев от името на кмета на Сливен Стефан Радев.

 

„Камен Чанев...

..................................................
28.11.2020 / 08:27

3327 са новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие при направени 9179 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал.

 

Така до...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев