Община Котел разкрива безплатен "горещ телефон"

Снимка: Shutterstock
20.11.2020 / 09:41

По инициатива на кмета на община Котел Коста Каранашев, вече е активен „горещ телефон“, на който гражданите на общината могат да подават заявки за закупуване на хранителни продукти, продукти от първа необходимост, в т.ч. лекарства, заплащане на битови сметки, съдействие за получаване на социални или административни услуги, които ще бъдат заплащани със средства на заявителите. За услугата съобщиха от общинската администрация.

 

Тя ще е в подкрепа на възрастни, самотни и болни хора, хора с увреждания, които нямат възможност да излизат и близки, които да им помогнат, както и за лица, поставени под карантина.

 

Телефонът за връзка е: 080018373.

 

С „горещия телефон“, община Котел се надява да удовлетвори нуждата на уязвимите лица за единно и лесно свързване със служители, наети по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ или др. части на администрацията на общината.

 

На телефона ще отговарят служители на Община Котел, наети по проекта. Заявки, получени до 12.00 часа, ще се изпълняват същия ден, а поръчките, постъпили след този час, ще бъдат изпълнявани на следващия ден преди обяд. По този начин Община Котел се надява да помогне на най-уязвимите в създалата се сложна епидемиологична обстановка и обявеното извънредно положение заради Covid-19.

 

Горещият телефон се разкрива във връзка с реализацията на проект „Предоставяне на патронажни грижи в общините Котел и Твърдица“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Процедура BG05M9OP001-2.101 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3”.

 

Обща стойност на проекта: 192 930.00 лв.

 

Свързани новини

Камен Чанев
28.11.2020 / 08:29

Днес казваме "последно сбогом" на световноизвестния оперен певец Камен Чанев, който почина преди 2 дни на 56-годишна възраст след боледуване от COVID-19, предаде...

..................................................
28.11.2020 / 08:24

Министърът на образованието вече е подписал заповедта за удължаване на Коледната ваканция, съобщи NOVA.

 

Тя ще започне още на 21 декември, когато изтича заповедта на...

..................................................
27.11.2020 / 11:56

Възобновява се работата на телефонните линии за психологическа подкрепа на Министерството на образованието и науката. На разкритите телефони специалисти ще...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев