Община Котел разкрива безплатен "горещ телефон"

Снимка: Shutterstock
20.11.2020 / 09:41

По инициатива на кмета на община Котел Коста Каранашев, вече е активен „горещ телефон“, на който гражданите на общината могат да подават заявки за закупуване на хранителни продукти, продукти от първа необходимост, в т.ч. лекарства, заплащане на битови сметки, съдействие за получаване на социални или административни услуги, които ще бъдат заплащани със средства на заявителите. За услугата съобщиха от общинската администрация.

 

Тя ще е в подкрепа на възрастни, самотни и болни хора, хора с увреждания, които нямат възможност да излизат и близки, които да им помогнат, както и за лица, поставени под карантина.

 

Телефонът за връзка е: 080018373.

 

С „горещия телефон“, община Котел се надява да удовлетвори нуждата на уязвимите лица за единно и лесно свързване със служители, наети по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ или др. части на администрацията на общината.

 

На телефона ще отговарят служители на Община Котел, наети по проекта. Заявки, получени до 12.00 часа, ще се изпълняват същия ден, а поръчките, постъпили след този час, ще бъдат изпълнявани на следващия ден преди обяд. По този начин Община Котел се надява да помогне на най-уязвимите в създалата се сложна епидемиологична обстановка и обявеното извънредно положение заради Covid-19.

 

Горещият телефон се разкрива във връзка с реализацията на проект „Предоставяне на патронажни грижи в общините Котел и Твърдица“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Процедура BG05M9OP001-2.101 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3”.

 

Обща стойност на проекта: 192 930.00 лв.

 

Свързани новини

Разхлабват противоепидемичните мерки от 12 до 30 април по заповед на здравния министър
08.04.2021 / 20:38

Със заповед на министъра на здравеопазването са разпоредени противоепидемични мерки от 12 до 30 април, съобщават от МЗ.

 

През посочения период се възобновява...

Корнелия Нинова ще проведе поредица от срещи със структурите на партията в събота и неделя
09.04.2021 / 13:13

Председателят на БСП Корнелия Нинова ще проведе тази събота и неделя срещи с общинските и областни председатели на партията по нейна инициатива.

 

От област...

Снимка: Агенция Монитор
09.04.2021 / 11:51

„Осем язовира преливат, но никой от тях не е опасен“, заяви министърът на екологията и водите Емил Димитров.

 

„Всеки язовир, който е пълен, за нас е потенциална...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев