Управителят на "ВиК" - Сливен инж. Севдалин Рашев: Няма опасност Сливен да остане без вода

Инж.Севдалин Рашев
01.10.2020 / 10:52

Близо 700 хил. лева дължи ВиК - Сливен на "ЧЕЗ трейд България" за доставка на електроенергия. Това потвърди управителят на дружеството инж. Севдалин Рашев пред БНР.

 

Причината за натрупването на сметката е включването на електрическите помпи от сондажите около река Тунджа за водоснабдяването на Сливен и селата, каза Рашев.

 

Според него тази електроенергия не е включена в цената на водата и от там идват и натрупаните задължения.

 

Управителят на водоснабдителното дружество инж. Севдалин Рашев съобщи още, че очаква натрупаната сума да бъде разплатена с доставчика на ток, чрез ВиК холдинга.

 

"Аз имам уверението и водя активни разговори с ръководството на Холдинга, с Министерството на регионалното развитие, че те ще разплатят тази част, която не ни достига до края на месец октомври", каза инж. Рашев.

 

Той потвърди, че няма опасност Сливен да остане без вода заради създалата се ситуация.

 

"С ръководството на самия ЧЕЗ трейд имаме най-добри отношения, така че винаги сме намирали подкрепа и разбиране, и в сегашния момент по същия начин те ще изчакат това плащане. Така, че още веднъж повтарям - няма Сливен да остане без водоснабдяване", добави управителят на ВиК-Сливен.

 

Към момента дружеството има натрупани вземания в размер на 5 млн. лева от битови абонати.

 

Свързани новини

Павлин Костов, снимка: "Радио "Фокус"
21.01.2021 / 14:33

„Бъдещите ни намерения са за плавно реализиране на проектите за производство на енергия и от природен газ. Стремежът ни е да произвеждаме електро и топлоенергия...

..................................................
24.01.2021 / 10:22

266 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица в страната през изминалите 24 часа, сочат данните в Националната информационна система. Направени са...

Владимир Русев,областен координатор на ПП "Има Такъв Народ"-Сливен
23.01.2021 / 11:23

На среща, състояла се вчера - 22.02.2021 г. в село Градско, Владимир Русев - областен координатор на ПП “Има Такъв Народ” - Сливен, проведе дискусия с част от местните...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев