Борисов за Цветанов: Като разведени след 20 години брак сме, при мен са децата

Източник: БГНЕС
28.09.2020 / 12:32

"Ние сме като едно семейство с Цветанов след 20-годишен брак и сме се разделили. Той си има ново семейство, а при мен останаха децата.

 

Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове. Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех.

 

Това каза премиерът Бойко Борисов в Ловеч. Повод за думите му е учредената в неделя, 27 септември 2020 г., от бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов партия - "Републиканци за България". Нека у вас да не остава усещането, че "Републиканци за България ще се управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари, каза Цветанов тогава.

 

В Ловеч Борисов получи ордена на Светите Новоселски мъченици от Ловешкия митрополит Гавриил. Борисов е на посещение в града за откриването на новия катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий".

 

"Решението за наградата е на епархийския съвет и беше взето още на 16 април т. г. Радваме се, че днес дойдохте, защото трябва да изпълняваме решенията на епархията", каза митрополит Гавриил. Мотивът за отличието е за това, че премиерът не разпореди храмовете да се затворят по време на пандемията от коронавируса, при условие, че Църквата и държавата са разделени по Конституция.

 

Премиерът Бойко Борисов без маска посети местно училище и влезе в класна стая на деца от начален курс. След това се разходи и в местна печатница, стана видно от неговия профил в социалната мрежа Фейсбук.

 

По-късно от Министерския съвет информираха, че за изграждането на новия храм от хазната са дадени 828 000 лева, превеждани на Ловчанска митрополия в периода от 2014 г. до 2019 г. Решението да се построи катедралния храм в Ловеч е взето през 2004 г., а той е окончателно завършен през 2019 година.

 

В посетената от Борисов новоизградена част на печатница работят 40 души. В другата фирма, посетена от Борисов, са реализирали девет европейски проекта на обща стойност 6 млн. лв.

 

www.news.bg

Още снимки от новината

Източник: пресцентър МС

 

 

Свързани новини

Бойко Борисов
26.10.2020 / 08:10

Премиерът Бойко Борисов е с коронавирус. Това обяви самият той с пост във Facebook.

 

“Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам...

Св.Димитър
26.10.2020 / 07:30

Българската православна църква почита днес паметта на Св. Великомъченик Димитрий Мироточец - в разговорната реч празникът се нарича Димитровден. Народният култ...

Снимка: БГНЕС
24.10.2020 / 13:52

Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хил. население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев