Стефан Радев: В училищата в централната градска част на Сливен има свободни места и след трето класиране

.........................................
15.07.2020 / 17:20

Училищата в централната градска част на Сливен разполагат със свободни места и след третото класиране за учебната 2020-2021 година, обяви в интервю за медии кметът Стефан Радев. На журналистически въпрос относно стартиралата дарителска кампания за събиране на средства, необходими за дострояване на сграден фонд към НУ „Васил Левски“ кметът коментира, че анализът на училищната база за началния етап на обучение в централната градска част показва, че няма да се запълнят всички обявени паралелки за предстоящата учебна година, в това число и НУ „Васил Левски“.

 

„Като цяло данните, с които разполагаме сочат, че имаме достатъчно материална база да посрещнем всички деца, които живеят в този район и които искат да учат в него, дори и тези с друга адресна регистрация, участвали в класирането“, подчерта кметът Радев.

 

„Няма необходимост от строителство на нови класни стаи в центъра на града. Въпреки това, ако някое училище има нужда и възможност да инвестира в своята база, Общината няма да се противопостави и да попречи на тези намерения“, каза още кметът. Той подчерта, че част от програмата на общинското ръководство е насочена към подобряване на образователната инфраструктура, отговаряща на нуждите на жителите на общината.

 

На въпроса дали има заявен инвеститорски интерес към сградата на НУ „Васил Левски“, кметът отговори, че в Община Сливен не е постъпвал такъв, по закон това може да бъде само училище и Общината никога не е имала други намерения.

 

„При преминаване на едносменен режим, Общината разполага с достатъчно материална база, която да поеме децата в централната градска част от началния етап на обучение“, заяви в заключение кметът Радев.

 

Свързани новини

Клинична лаборатория „Бодилаб“-Сливен предлага бърз тест с антигени за Covid-19
04.08.2020 / 16:36

НОВО!

 

Клинична лаборатория „Бодилаб“-Сливен предлага бърз тест с антиГЕНИ за Covid-19.

 

Този тест разчита на проби от носоглътката като дава резултат до няколко...

..................................................
08.08.2020 / 10:01

Главния прокурор участва в работно съвещание с магистратите от Окръжна и Районна прокуратура-Стара Загора и Окръжна и Районна прокуратура-Сливен,съобщава...

НАП-Сливен
08.08.2020 / 09:05

Всички ученици, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев