Четири акта и десет протокола бяха съставени при проверките за спазване на мерките в област Сливен

Областна администрация-Сливен
10.07.2020 / 13:09

Институциите, ангажирани с контрола за спазване на противоепидемичните мерки в Сливен и областта, извършиха 13 проверки на 9 юли. Четири от тях са осъществени в Сливен от съвместни екипи с участието на служители от РЗИ, ОДБХ и РУ на МВР, девет проверки са извършени в община Твърдица от местното РУ на МВР. Проверени са места за обществено ползване, включително търговски обекти, заведения и др. На управителите на четири обекта в Сливен и 6 в Твърдица са съставени предупредителни протоколи с указания за изпълнение на препоръки. В Сливен служителите на реда са съставили четири акта за неносене на предпазни маски за лице в закрити площи. За това нарушение минималният размер на предвидената глоба е от 300 лева.

 

Засилените проверки продължават с участието на РЗИ, ОДБХ, Инспекцията по труда и ОД на МВР. В периода от 10 до 15 юли ще се следи за спазването на противоепидемичните мерки, разпоредени в заповедта на здравния министър за провеждане на спортни състезания без публика, наложената забрана за работа на нощните клубове и дискотеки на закрито, въведените изисквания за заетост на местата от 50 процента и физическа дистанция от 1,5 метра при провеждането на културни, развлекателни мероприятия, театрални постановки и др., както и ограниченията за провеждането на тържества, включително балове, сватби и кръщенета в присъствието на не повече от 30 души и спазване на физическа дистанция. Гражданите могат да подават сигнали на дежурния телефон в областната администрация 0882 94 75 94, както на дежурните телефони в общините и институциите за контрол.

 

Четирите общини – Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, информираха, че са отменени масовите общински мероприятия до 15 юли, а в община Сливен – до края на месеца.

 

Към 10 юли новите случаи на COVID-19 в областта са три: двама са новозаболелите в Нова Загора, един - в сливенското с.Младово. По данни на РЗИ, случаите не са свързани, инфектирането не е станало в семейно огнище или в огнище на работното място. Епидемиологичните проучвания продължават.

 

Активните случаи на COVID-19 към днешна дата са 99 в областта, като 52 от тях са в община Нова Загора, 38 – в община Сливен, 7 – в община Твърдица и 2 – в община Котел. Общо диагностицираните от началото на епидемията са 322-ма души, а изписаните – 199. За съжаление, 21 души изгубиха битката с коронавируса. През последното денонощие няма починали.

 

Свързани новини

Клинична лаборатория „Бодилаб“-Сливен предлага бърз тест с антигени за Covid-19
04.08.2020 / 16:36

НОВО!

 

Клинична лаборатория „Бодилаб“-Сливен предлага бърз тест с антиГЕНИ за Covid-19.

 

Този тест разчита на проби от носоглътката като дава резултат до няколко...

..................................................
04.08.2020 / 17:28

Община Сливен, съвместно с ДЗЗД „Грийн Партнърс-БКС“ започна подмяна на всички контейнери за битови отпадъци на територията на град Сливен. Разполагането на...

..................................................
04.08.2020 / 16:51

Федерацията на културно – просветните дружества на каракачаните в България (ФКПДКБ) дари продукти от първа необходимост на социални заведения в...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев