Учебната година няма да се удължава. Матурите ще са на 1 и 3 юни, изпитите след 7-ми клас - на 15 и 17 юни

Снимка: БГНЕС
05.05.2020 / 09:24

Учебната година трябва да приключи неприсъствено - в електронна среда, а учениците да се върнат за най-важните изпити - след 7-ми клас и държавните зрелостни изпити.

 

Матурите ще се проведат на 1 и 3 юни и ще започват с час по-късно - в 9 часа.

 

На 2 и 4 юни ще могат да се проведат допълнителни държавни изпити.

 

НВО за учениците от 7 клас ще се проведе на 15 и 17 юли.

 

Няма да има проблем за зрелостниците, кандидатстващи във висшите училища в страната и в чужбина, увери министър Вълчев.

 

Новините съобщи на брифинг министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

 

Лятото ще се проведат присъствено или частично присъствено част дейностите за тези ученици, които не са били включени в електронното обучение или са били неефективно включени.

 

"Към настоящия момент считаме, че е голям рискът от това да се събират на едно място деца, за да работят детските градини. Около 30-40% от родителите биха си пуснали децата в детските градини". каза министър Вълчев.

 

 

"Считаме, че тази и следващата седмица детските градини не трябва да отварят врати", каза той. Темата е наистина проблемна призна той и заяви, че най - вероятно ще бъде удължен платеният отпуск на персонала в градини и ясли.

 

"Надяваме се, лятото, когато вирусът, когато отихне да се организират дейности, както в училище, така и в детски градини", каза министърът.

 

"Всички деца, които са в четвърта група ще си получат удостоверения за завършена градина, за да се запишат за първи клас. Да, те няма да са така подготвени като децата от предните години", поясни Вълчев.

 

"Лятната ваканция няма да бъде отменена", увери още министър Красимир Вълчев. Провеждането на балове не се препоръчва на този етап обаче, каза той.

 

novini.bg

 

Свързани новини

..................................................
04.06.2020 / 10:41

От днес до 18 юни за дезинфекция ще бъде затворено инфекциозното отделение на Ямболската областна болница.

 

Инфекциозното отделение се затваря, заради...

Бойко Борисов
04.06.2020 / 08:54

Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов, съобщи NOVA. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните...

Снимка: БГНЕС
03.06.2020 / 12:42

Нa 15 юни изтичa извънрeднoтo caнитaрнo пoлoжeниe и вcички мeрки щe пaднaт. Щe ocтaнaтa caмo coциaлнитe мeрки и мяркaтa 60/40. Тoвa cтaнa яcнo oт думитe нa прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв прeди рeдoвнoтo...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев