Изграждат КПП-та на областните центрове

Снимка: БГНЕС
20.03.2020 / 18:34

Преустановява се посещението на паркове, градини, спортни и детски площадки на открити и закрити места.

 

Забранява се хора под 60 години да посещават аптеки и хранителни магазини в периода от 8:30 до 10:30 ч. Новите мерки срещу разпространението на коронавируса обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерски съвет след заседание на Оперативия щаб. Мерките влизат в сила от 00.00 часа на 21 март. Целта на тази мярка е възрастните хора да могат да не се засичат с младите и населението да се организира в отделни потоци.

 

Органите на МВР ще организират КПП-та на входно-изходните артерии на областните градове и ще се пропуска с основателна и неотложна причина за придвижването: неотложно пътуване с доказана потребност, здравословни причини, връщане вкъщи. Придвижването от град в град ще се случва с удостоверение, поясни Мутафчийски.

 

Ако резултатът от тези мерки е негативен, ще трябва да се вдигне още по-високо нивото на сигурност, като лицата, които напускат своите домове трябва да декларират на своя своята собствена отговорност, предупреди Ананиев.

 

Вътрешният министър Младен Маринов препоръчва в рамките на 2 дни всички, които работят на места, които са извън областните градове, да се снабдят със служебни бележки. Силовият министър призова хората да спазват разпоредбите, да си подготвят документите и да продължават да спазват дисциплината.

 

"Транспортът е кръвта по артериите на България. Той не може да се ограничава", увери и генерал Мутафчийски.

 

За междуградско пътуване обаче ще трябва да име декларация за целта на пътуването.

 

news.bg

 

Свързани новини

Снимка: БГНЕС
03.04.2020 / 18:10

Учителите ще получат пълните си трудови възнаграждения, ако в условията на дистанционното обучение имат поне 5 астрономически часа дневна натовареност и 25 часа...

..................................................
03.04.2020 / 18:05

485 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, а жертвите на вируса станаха 14. Това сочат последните данни на Националния оперативен щаб, предаде НОВА ТВ.

 

В...

..................................................
03.04.2020 / 16:31

Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, но са го забравили, ще могат да го възстановят само с едно обаждане на информационния...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев