С деца под ключ - как да ги занимавате?

..................................................
20.03.2020 / 09:26

Сега е времето, в което трябва да останем вкъщи, за да запазим себе си и близките си здрави. Пандемията от коронавирус продължава да се разраства, което наложи и затварянето на всичко с изключение на хранителните магазини и аптеките.

 

Със заключени врати останаха училищата и детските градини, което означава, че родителите са тези, които ще трябва да се грижат за децата си през деня. Вече започна да се въвежда онлайн обучение за по-голяма част от учениците, но най-малките остават без занимание.

 

Социалната изолация е голямо изпитание за цялото семейство, независимо дали се ширите в голям апартамент, или пък живеете в две стаи. Постоянната компания води до кавги между поколенията, а пространството сякаш се смалява с всеки изминал ден.

 

Затова в момент като този е много важно родителите да знаят как да занимават децата си и да ги накарат да спазват правилата. Особено трудно ще бъде с тийнейджърите, на които ще им се наложи да прекарват голяма част от времето си вкъщи, но с правилната тактика и те ще разберат важността на карантинния период.

 

Според учители, важно е да направите план, в който да включите няколко учебни дейности всеки ден. Ако вашето училище не предлага онлайн обучение, то тази задача се пада на вас. Отделете по няколко часа за различните дисциплини, в които да помагате на детето си, ако то има нужда.

 

Например, ако е в начален стадий на обучение, наблегнете на четенето и писането, както и на математиката. Не забравяйте обаче да оставите време на детето си да почива, за да бъде по-съсредоточено и продуктивно. Ако живеете в къща с двор, оставете му място за почивка и го изведете на слънце, за да подиша чист въздух.

 

Свързани новини

..................................................
10.04.2020 / 11:43

Ромпетрол България дари 10 500 литра гориво в подкрепа на борбата с разпространението на пандемията от Covid 19. Дарението е осигурено чрез Националния...

..................................................
10.04.2020 / 09:09

Вече има нов информационен портал за коронавирус. Той може да се намери на адрес coronavirus.bg.Целта е да се улеснят гражданите и бизнеса.

 

В него има всякаква...

..................................................
09.04.2020 / 14:51

Ще има служби на Великден, но няма да се раздават върбови клонки на Цветница.

 

Това стана ясно от думите на Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев