Помагала за представяне на тракийското културно наследство пред ученици изработи по проект РИМ-Сливен

Източник: БТА
11.12.2019 / 09:35

Помагала за представяне на тракийското културно наследство пред ученици изработи по проект Регионалният исторически музей "Д-р Симеон Табаков" в Сливен. Проектът "Музеят - място за учудване, въображение и любопитство" бе представен днес пред журналисти от екип от служители на културната институция.

Помагалата са три вида - работни тетрадки за трети и за пети клас, както и т.нар. активни карти. Те са безплатни, тиражът им засега е 1000 бройки и са предназначени за ученици от 7 до 14 години. По думите на директора на музея Николай Сираков, РИМ-Сливен е сред най-богатите в страната по отношение на експонати от тракийското културно наследство и чрез проекта ще популяризира своята експозиция сред най-младите. В помагалата е включена информация и за откритията в Сливенско, които не присъстват в общата образователна програма. Те са подходящи и за работа в клас. Според ръководителя на проекта Дора Пондалова, все пак мястото, което е най-подходящо децата да ги използват, е музеят. Информацията е поднесена чрез игри, кръстословици, пъзели, като целта е знанията да достигат до учениците чрез забавление. Авторите споделиха, че заниманията вече са били тествани с участниците от образователната програма "Ваканция в музея", които са проявили интерес към поставените им задачи и състезателни игри.

Стойността на проекта, финансиран от Министерството на културата, е 3457 лева, като екипът от музейни специалисти планира да създаде помагала и за други исторически периоди.

 

Източник: БТА

 

Свързани новини

.........................................
17.12.2019 / 10:00

На 17 декември отбелязваме Св. Пророк Даниил. Неговото житие е забележително и образът му остава отпечатък както в целия тогавашен свят, така и днес.

 

Св. Даниил е...

.........................................
13.12.2019 / 11:36

Театър "Криле" ще гостува в град Сливен с комедийния спектакъл "Брачни безумия", изпълнен със смях, преструвки и игри, на 16 декември 2019 г. (понеделник) от...

...................................................
09.12.2019 / 09:10

Започва изплащането на пенсиите за месеца. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес.

 

В пощенските...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев