"Топлофикация - Сливен": Наличието на топлоразпределители – предпоставка за по-ниски сметки

Наличието на топлоразпределители – предпоставка за по-ниски сметки
20.11.2019 / 16:04

Наличието на топлоразпределители – предпоставка за по-ниски сметки

 

Очакваме, че абонатите на "Топлофикация - Сливен" ЕАД, които са оборудвали радиаторите си с индивидуални топлоразпределители, ще формират по-ниски сметки за парно през м.ноември. Причината за това, е по-високата средномесечна температура и възможността абонатите сами да регулират топлината в домовете си.

 

Наличието на измервателни прибори е гаранция, че за всяко отоплително тяло, отдаденото количество топлина е отчетено. По този начин се дава възможност на потребителите сами да решават в кои помещения, кога и какво количество топлина ще ползват.

 

Разумно и практично е монтирането на терморегулиращи радиаторни вентили, които да контролират притока на топлина, за да се постигне желаната от клиента температура.

 

За сградите с хоризонтална отоплителна инсталация се препоръчва монтиране на апартаментни топломери, измерващи ползваното количество топлина в имота.

 

В сградите с вертикални щрангове (преминаващи през всички апартаменти от първия до последния етаж), върху отоплителните тела се монтират отчитащи уреди, които често са наричани топломери, но точното им наименование е „индивидуален топлинен разпределител“. Новите електронни разпределители дават възможност за дистанционно отчитане, като по този начин се извършва точен и едновременен отчет на всички уреди в цялата сграда, без да е необходимо човешко присъствие в жилището.

 

Уведомяваме Ви, че уреди за индивидуално разпределение на топлинната енергия, можете да закупите, както от дружеството, така и от другите фирми за дялово разпределение - „Нелбо” ЕАД и „Белчевстрой” ООД.

 

За закупените от нас уреди се осигурява безплатен монтаж и две годишно безплатно отчитане на данните. Благодарение на индивидуалните разпределители всеки абонат може да бъде спокоен, че ще плаща това, което е използвал. Уредите са гарант за точност, сигурност и удобство.

 

Напомняме, че от 15 октомври с абонатите се сключват индивидуални Договори за ползване и прилагане на “Промоция 2019/2020 г.”. Те ще важат до 30 април 2020 година. Всеки клиент, подписал Договор може да се възползва от предлаганите промоционални условия, а именно:

 

- Отстъпка на цялата сума за топлоенергия, отдадена от сградна инсталация;

 

- Пределна цена за отопление от 1.45 лв./м3 с ДДС, за клиентите, на които разпределението на топлинната енергия е на база отопляем обем;

 

- 8 % отстъпка от сумата за отопление на абонатите, за които разпределението на топлинната енергия се извършва с уреди за дялово разпределение;

 

- Пределна цена на битова гореща вода - 9,00 лв./м3 с ДДС.

 

Посочените отстъпки са валидни, ако клиентите заплащат фактурите си в срок, както и в случаите, когато е извършен ежемесечен отчет на апартаментни топломери, топлоразпределители и водомери за битова гореща вода. Конкретно за водомерите е наложително да отговарят на изискванията на чл. 34а от Наредба №4 от 14.09.2004г.

 

 

 

Разумното и рационално ползване на топлоенергия, води до поносими за клиентите месечни сметки и прави централното топлоснабдяване не само удобно и комфортно, но и евтино отопление.

 

Свързани новини

Атанас Атанасов
02.03.2021 / 18:02

Уважаеми съграждани, жители и гости на община Твърдица,

 

Приемете най-искрените ми благопожелания по случай Националния празник на България-3 март!

 

На Трети...

Екип на МЦ “Лайф“-Сливен тества за коронавирусна и грипна инфекция и на работното място /ОБНОВЕНА/
02.03.2021 / 17:49

Медицински център "Лайф" гр. Сливен / под чиято структура е МДЛ "Бодилаб" / предлага мобилна възможност за тестване на място на работни колективи, персонал...

..................................................
02.03.2021 / 17:23

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.И. Той е обвинен за това, че противозаконно произвел и...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев