Връчиха сертификати по проекта „Социално кафе „Мило сърце”

Връчиха сертификати по проекта „Социално кафе „Мило сърце”
18.11.2019 / 11:04

На 14 ноември в Социално кафе „Мило сърце” бяха връчени сертификати на завършилите квалификационен курс за работник в социално кафе. Дейността е по проект „Социално кафе „Мило сърце” на фондация „Милосърдие”, финансиран по Дарителски кръг на ОДФ-Сливен.

Курсът, с обучител Фарихан Кула, се проведе от 10 септември до 10 октомври, а в него се включиха четири лица с увреждания от Дневен център за пълнолетни лица – Иван Иванов, Минко Толев, Пламен Грозев и Събин Иванов. Обучението се проведе от Регионален център за икономическо развитие и включваше 100 часа /40 часа теория и 60 часа практика/. Участниците в курса бяха запознати с всички теоретични теми, а практиката се проведе в оборудваното Социално кафе.

Сертификатите връчи заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова. На церемонията присъстваха и директорът на Бюрото по заетостта Тихомира Димитрова, директорът на Регионален център за икономическо развитие Жулиета Николова, председателят на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” Дора Куршумова, екипът и ползвателите на Дневния център, гости.

Обучените курсисти показаха на практика новите си умения и почерпиха гостите с кафе, безалкохолно и сладки.

„Щастливи сме, че постигнахме предварително заложените си цели в проекта да се обучат четири лица с увреждания и да ги насърчим за трудова заетост в Социалното кафе по специалност „Работник в Социално кафе“, каза Камелия Грозева, председател на фондация „Милосърдие”. Тя благодари на всички, заявили своята подкрепа Социалното кафе да отвори врати в най-скоро време.

Проектът „Социално кафе „Мило сърце” на фондация „Милосърдие” е насочен към повишаване качеството на живот и създаване на условия за социално включване на лица с дефицити в развитието и психични увреждания чрез усвояване на практически професионални умения в защитена среда. Дейностите по проекта включват: създаване на кафене, в което, след обучение като сервитьори да работят 4 лица с увреждания, като хигиенисти - 2 лица с увреждания, ментор на длъжност „Барман”, закупуване на оборудване, обзавеждане и стопански инвентар, свързани със създаването на тези 7 нови работни места. В Социалното кафене ще има творческа лаборатория, ще се провеждат филмови вечери, срещи с известни сливенци, обучения, кулинарни класове, музикални и танцови вечери и др.

Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен 2018” на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Дарителски кръг на ОДФ-Сливен се осъществява, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

Още снимки от новината

Връчиха сертификати по проекта „Социално кафе „Мило сърце”
Връчиха сертификати по проекта „Социално кафе „Мило сърце”

 

 

Свързани новини

Военно окръжие – Сливен обявява 190 вакантни длъжности
17.07.2020 / 14:18

О Б Я В А

 

Военно окръжие – Сливен информира, че със заповед на министъра на отбраната на Република България са обявени 190 (сто и...

Започнаха творчески работилници за деца
16.07.2020 / 09:38

Творчески работилници за деца на открито, в сенчеста квартална градинка, се провеждат по проект „Разумните опаковки“. По време на първата работилница...

Завръщане в славните хайдушки времена
13.07.2020 / 15:15

Продължава инициативата „В славните хайдушки времена“. През месеца ви запознаваме с текстове от книгата „Светът на войводата“, със съставители Дора Куршумова и...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев