Административният съд постанови да бъде извършено повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници в Сливен

.........................................
08.11.2019 / 16:50

Повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници ще бъде извършено в Сливен. Това постанови Административният съд в града, предаде репортер на Радио "Фокус" - Сливен. До 10.00 часа на 11 ноември партиите и коалициите трябва да представят пред съда списък с вещи лица, които ще извършат повторното преброяване на бюлетините. Единственото условие е те да не са били членове на секционни избирателни комисии на изборите на 27 октомври. Свои представители при преброяването ще има и Общинската избирателна комисия.

Административният съд в Сливен даде ход на делото по жалба на 27 представители на местни партии и коалиции в Сливен, които обжалват изборите за общински съветници. Част от тях обжалват протоколите само от определени секции, а местните коалиции "НФСБ БЗНС", Християндемократическата партия, сдружение "Свети Георги Победоносец" и БАСТА - цялостните резултати от изборите за общински съветници.

Следващото заседание по делото ще се проведе от 13.30 часа на 21 ноември.

Людмила ЙОРГОВА

 

Източник: Агенция "Фокус" Сливен

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев