Преподаватели усъвършенстват уменията си за мотивация на децата да учат

Преподаватели усъвършенстват уменията си за мотивация на децата да учат
07.10.2019 / 08:50

Учители от ОУ "Елисавета Багряна" - Сливен преминаха през обучение за повишаване на мотивацията на учениците за учене,предаде Радио999. Темата на обучението, което се състоя в село Чифлика край Троян, беше "Повишаване на мотивацията за учене - фактори и мотивационни модели".

 

Мотивацията беше разгледана като специфична проблемна област, пряко свързана с образователната среда. Специално внимание беше отделено на факторите за мотивация, професионалните умения на учителя и комуникативния му стил, оказващи силно влияние върху мотивацията на учениците. Беше разгледан процесът на целенасочено планиране и организиране на един динамичен учебен процес.

 

В продължение на три дни, освен на теория, учителите имаха възможност практически да приложат своите знания чрез решаване на казуси. Те бяха разделени на групи и трябваше да намерят начини за предизвикване на интереса на децата към учебния материал.

 

Лектор на обучението беше Ренета Венева от Пловдив, която е психолог и Монтесори терапевт. Учителите ще получат сертификат за преминатото обучение./www.radio999bg.com

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев