Възрастни граждани от Сливен дискутираха за Европа

...................................................
04.10.2019 / 16:40

В началото на октомври Европа Директно – Сливен проведе дискусия с възрастни хора от Сливен на тема: „Каква Европа искаме за нашите деца?”.

 

В дискусията участваха представители на няколко клуба на пенсионерите от Сливен, а мястото на събитието беше в ремонтираната от Община Сливен сграда в квартал Дружба-Изток. Събитието беше уважено от Председателя на Съюз на пенсионерите 2004-Обединени – г-жа Пенка Симеонова.

 

Заместник-кметът на Община Сливен – Стоян Марков откри срещата като честити празника на възрастните хора – 1 октомври и им благодари за присъствието. Той подчерта, че Община Сливен е положила много усилия за създаването на този клуб, за да го превърне от едно изоставено място в това, което е днес. Също така отбеляза, че ръководството на общината изпълнява редица инфраструктурни и социални проекти, финансирани от европейските програми, които имат за цел да подпомагат нашите родители да се чувстват по-добре. Г-н Марков подари на новосъздадения клуб луксозен албум със снимки на емблематични места от Сливен, както и 4 книжки, представящи културните и спортните празници, най-известните исторически обекти на Сливен и добрите места за храна и почивка в нашия град.

 

След това на участниците беше представена дейността и услугите на информационния център Европа Директно – Сливен, след което те бяха запознати накратко с историята и институциите на Европейския съюз и какво прави Европа за нас и нашите региони: от защита на правата и свободи на европейските граждани, през свободата ни да се придвижваме свободно и правата ни на потребители и пътници до съвременния облик на града ни, постигнат чрез изпълнението на проекти, подпомогнати от европейските програми.

 

В последвалата дискусия възрастните хора дискутираха много въпроси: за неравнопоставеността в стандартите на България спрямо западноевропейските държави; за ползването на здравни и социални услуги в Европа; за младите хора и техните перспективи в България; за ползите на България от членството в ЕС, за сигурността и стабилността на нашия континент, за възможностите за обмен между групи и организации на възрастни хора от Сливен и други европейски страни и др.

 

В допълнение участниците в дискусията имаха възможността да си вземат безплатни информационни материали, предоставени им от Европа Директно – Сливен.

 

Дискусията е част от информационната кампания на Европа Директно – Сливен относно ЕС и има за цел да повиши информираността на гражданите относно Съюза, европейските институции и какво прави ЕС в полза на различни групи от населението.

 

 

 

Още снимки от новината

...................................................
...................................................
...................................................

 

 

Свързани новини

 iStock/Getty Images
26.02.2020 / 16:12

Начало на кампания за набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност обяви Министерството на труда и...

..................................................
26.02.2020 / 14:05

Регионалният съвет по медицинско осигуряване на населението проведе разширено заседание. Целта бе да се обсъди актуалната обстановка в област Сливен и страната...

ВиК-Сливен
27.02.2020 / 09:15

От "ВиК"-Сливен съобщават, че поради извършване на авариен ремонт на 27.02.2020г.(сряда) до 16.30 часа е прекъснато водоподаването на южна част от...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев