Проведе се дискусия, свързана с концепцията за развитие на туризма в региона

Проведе се дискусия, свързана с концепцията за развитие на туризма в региона
05.09.2019 / 16:34

Във връзка с концепцията за развитие на туризма в региона, днес се проведе дискусия в сградата на Общината. Тя беше свързана с намерението на Община Сливен да кандидатства в „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в община Сливен“ по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г.

 

В срещата участваха председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, председателят на Постоянната комисия по европейска интеграция, международно сътрудничество и партньорски инициативи Мартин Славов, зам.-кметът Стоян Марков, общински съветници и представители на туристическия бизнес в Сливен.

 

Участниците бяха запознати детайлно с мерките и дейностите по проекта от консултантската фирма, помогнала за разработването на концепцията. Тя предвижда ремонт на лифта и реновирането на обекти с национално значение, както и инфраструктурата около тях. Това са къщите-музеи на Хаджи Димитър и Добри Чинтулов, на Сливенския бит, Първата текстилна фабрика, тракийската гробница край село Калояново и историческото място Кушбунар на Карандила.

 

„Смятам, че концепцията е много добра и ще допринесе за развитието на туризма в града. По този начин ще успеем да обновим изцяло не само посочените обекти от национално значение, но и достъпа до тях“, заяви зам.-кметът Стоян Марков. Той допълни, че се предвижда изготвянето и на дигитална карта, на която ще бъдат обозначени не само обновените обекти, но и всички възлови точки, свързани с туризма в града.

 

Също така се предвижда провеждане на успешна маркетинг и комуникационна кампания на интегрирания туристически продукт на Община Сливен – създаване на туристически-културен център в сградата на Общината, анализ на сайта infotourism.sliven.bg и неговия Фейсбук профил; подобряване на представянето на туризма в традиционните и онлайн медиите/порталите чрез анализи и обновяване на съдържанието; реклама и промоция; контакти с медиите, организиране на публикации; контакти с туроператорски компании от страната и чужбина; участие на общината в туристически изложения.

 

Стойността на проекта е до 9 млн. лв., от които Община Сливен ще се включи със заемни 3 млн. лв. от Фонда на фондовете.

 

По думите на председателя на местния парламент Димитър Митев, условията по заема са добри, със срок за погасяване над 15 години. Гратисният период е 3 години, а очакваната лихва е около 1,5 процента.

 

Срещата бе инициирана от Постоянната комисия по европейска интеграция, международно сътрудничество и партньорски инициативи към общинския съвет.

 

05.09.2019 г.

Още снимки от новината

Проведе се дискусия, свързана с концепцията за развитие на туризма в региона
Проведе се дискусия, свързана с концепцията за развитие на туризма в региона

 

 

Свързани новини

Бившата тубболница,снимка: btvnovinite.bg
28.09.2020 / 18:23

Областният управител Чавдар Божурски изпрати писмо до министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, с което поиска становището му относно терена на...

Снимка: Щилияна Василева
28.09.2020 / 18:18

Наградата за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския...

..................................................
28.09.2020 / 17:20

Жена загина след падане от жилищен блок на ул."Братя Миладинови" в центъра на Сливен, съобщи за БТА говорителят на полицията Първолета Мандинска.

 

Сигналът за...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев