ОД на МВР – Сливен с мерки за обществения ред през празничните дни

Ст. комисар Димитър Величков
05.09.2019 / 09:58

Със заповед на директора на ОД на МВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков е създадена организация за осигуряване на обществения ред по време на празниците за Деня на Съединението, 6 септември.

 

Проведени са срещи с органите на местната власт. Постигната е договореност мерките за реда и сигурността при провеждането на тържествата да се осъществяват съвместно с общинските власти.

 

В периода от 6 до 8 септември включително ще се проведат специализирани полицейски операции за противодействие на правонарушенията. Ще бъдат извършвани проверки по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и по Общинската наредба за опазване на обществения ред. Създадена е организация за полицейско присъствие в малките население места, както и за осъществяване на контрол в сливенския участък на автомагистрала „Тракия“. Ще има засилен контрол на главен път І-7, в участъка от „Петолъчката“ – Лесово.

 

За предотвратяване на рисковете от пътен травматизъм ще се проведе специализирана полицейска операция, по време на която ще бъдат извършвани проверки на водачите за употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества и правоспособност.

 

Със същата заповед са осигурени дежурства на служители, заемащи ръководни длъжности, и на полицейски екипи, които да реагират при получен сигнал.

 

ОД на МВР – Сливен пожелава на гражданите спокойни и приятни празнични дни, като напомня на гражданите да съблюдават обществения ред, а на участниците в движението - да спазват правилата за безопасно управление на превозните средства. Служителите на Областната дирекция и на Районните управления на МВР са на разположение да окажат съдействие на жителите и гостите на Сливенска област, ако се създаде необходимост.

 

Свързани новини

Атанас Атанасов
02.03.2021 / 18:02

Уважаеми съграждани, жители и гости на община Твърдица,

 

Приемете най-искрените ми благопожелания по случай Националния празник на България-3 март!

 

На Трети...

Екип на МЦ “Лайф“-Сливен тества за коронавирусна и грипна инфекция и на работното място /ОБНОВЕНА/
02.03.2021 / 17:49

Медицински център "Лайф" гр. Сливен / под чиято структура е МДЛ "Бодилаб" / предлага мобилна възможност за тестване на място на работни колективи, персонал...

..................................................
02.03.2021 / 17:23

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.И. Той е обвинен за това, че противозаконно произвел и...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев