ОД на МВР – Сливен с мерки за обществения ред през празничните дни

Ст. комисар Димитър Величков
05.09.2019 / 09:58

Със заповед на директора на ОД на МВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков е създадена организация за осигуряване на обществения ред по време на празниците за Деня на Съединението, 6 септември.

 

Проведени са срещи с органите на местната власт. Постигната е договореност мерките за реда и сигурността при провеждането на тържествата да се осъществяват съвместно с общинските власти.

 

В периода от 6 до 8 септември включително ще се проведат специализирани полицейски операции за противодействие на правонарушенията. Ще бъдат извършвани проверки по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и по Общинската наредба за опазване на обществения ред. Създадена е организация за полицейско присъствие в малките население места, както и за осъществяване на контрол в сливенския участък на автомагистрала „Тракия“. Ще има засилен контрол на главен път І-7, в участъка от „Петолъчката“ – Лесово.

 

За предотвратяване на рисковете от пътен травматизъм ще се проведе специализирана полицейска операция, по време на която ще бъдат извършвани проверки на водачите за употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества и правоспособност.

 

Със същата заповед са осигурени дежурства на служители, заемащи ръководни длъжности, и на полицейски екипи, които да реагират при получен сигнал.

 

ОД на МВР – Сливен пожелава на гражданите спокойни и приятни празнични дни, като напомня на гражданите да съблюдават обществения ред, а на участниците в движението - да спазват правилата за безопасно управление на превозните средства. Служителите на Областната дирекция и на Районните управления на МВР са на разположение да окажат съдействие на жителите и гостите на Сливенска област, ако се създаде необходимост.

 

Свързани новини

ТЕЦ-Сливен
25.09.2020 / 16:39

От 28.09.2020г., „Топлофикация – Сливен” ЕАД започва сключване на индивидуални промоционални договори за сезон 2020/2021г.

 

И този сезон „Топлофикация-Сливен” ЕАД прави...

..................................................
25.09.2020 / 16:26

Двамата талантливи пианисти се завръщат на българска сцена. Те ще са солисти на концерт със Сливенския симфоничен оркестър с диригент Димитър Караминков и ще...

Областна администрация-Сливен
25.09.2020 / 16:17

Тримата новозаболели в област Сливен, регистрирани в националната информационна система, са се заразили като контактни на по-рано установени пациенти с COVID-19....

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев