ГЕРБ и СДС отиват заедно и на местните избори

Бойко Борисов
27.08.2019 / 09:35

СДС и ГЕРБ подписаха споразумение за съвместно явяване на местните избори в централата на водещата партия.

 

"Обединението на старата и новата десница е не само необходимо, но и много важно. Така отговаряме на популизма с реализъм и отговорност“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. „С това обединение ние ясно показваме ясната политическа отговорност на нашите кандидати“, допълни тя.

 

Румен Христов каза от своя страна, че много се надява да се постигне договореност за големите общини в България. „Това споразумение стимулира двете структури“, добави той.

 

„Винаги ни е било приятно да работим с вас“, каза премиерът Бойко Борисов на СДС в централата на ГЕРБ.

 

"Не разбирам да имаш претенции, че си алтернатива, а да не издигаш свой кандидат за кмет за голям град“, заяви в премиерът, визирайки БСП.

 

Той напомни колко много е направено в София в последните години – проблемите с боклука, парковите пространства, метрото, задръстванията, булеварди, канализация, детски градини.

 

„Ако нашите колеги от ляво искат да водят истинска политическа битка с нас, да си издигнат свой кандидат. Действително като партия ние сме дали пълна автономия на местната организация, както в София, така и в другите градове в страната. Винаги, когато търсиш кусур, можеш да намериш. Спомням си какви стари трамваи дрънчаха по „Граф Игнатиев“. Хората искат все повече да се направи и по – добре да се направи“, заяви Борисов. Той подчерта, че заради случващото се ГЕРБ са длъжни да издигнат свой кандидат за кмет в големите градове.

 

"София днес е град, в който няма безработица", заяви още Бойко Борисов.

 

Novini.bg

 

Свързани новини

..................................................
06.08.2020 / 14:50

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Златко Д. Той е признат за...

Снимка: pixabay.com
06.08.2020 / 12:46

Заради пандемията България отчита 60 % спад на международни туристи от началото на годината. Това съобщи в Пловдив вицепремиерът и министър на туризма Марияна...

..................................................
06.08.2020 / 10:19

Двадесет и седем са заявените екипажи за участие в 16-тото рали „Твърдица-Елена“ (7-8 август), първи кръг от националния рали шампионат на България. Въпреки сложната...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев