БСП ще отбележи 128-та си годишнина с традиционен събор на Бузлуджа

БСП ще отбележи 128-та си годишнина с традиционен събор на Бузлуджа
25.07.2019 / 11:02

Българската социалистическа партия ще проведе традиционния си събор на Бузлуджа на 26 и 27 юли 2019 г. (петък и събота). На "Историческа поляна" под върха в събота БСП ще отбележи 128-та годишнина от началото на организираното социалистическо движение у нас.

 

Предишния ден, в петък, Националният съвет на партията ще проведе тържествено заседание. След това социалистите ще положат цветя на паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, на паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата в Габрово. Оттам ще започне и колоездачното състезание за Купа "Бузлуджа" до връх Шипка. На Паметника на свободата на върха ще бъдат поднесени цветя и венци и ще бъдат наградени победители в състезанието. В честването ще се включат членове и симпатизанти на БСП, гости, младежки организации от Балканите и граждани от цялата страна.

 

На историческия връх Бузлуджа на 27 юли по време на Националния събор ще бъде обявен и носителят за 2019 г. на Националната награда за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора“. Срокът за номинации изтече на 19 юли. Изпратените на материален и електронен носител предложени творби, придружени с биографична и творческа справка за кандидата ще бъдат разгледани от комисия на Националния съвет на БСП, в която са включени досегашни носители на наградата, председатели на творчески съюзи и представители на широкото ръководство на социалистическата партия, главни редактори, директори и издатели на партийни медии. Предложението на комисията за определяне на носителя на наградата ще бъде внесено за утвърждаване в Изпълнителното бюро до 23 юли 2019 г.

 

В регламента за наградата пише, че за нейни носители могат да бъдат предлагани журналисти и публицисти, които последователно отстояват левите идеи в политическия, икономическия, социалния и духовния живот на обществото; имат съществен принос за популяризиране на политиката и за разширяване на влиянието на БСП и левицата в обществото; посветили са своите творчески изяви на значими обществени проблеми; с изявите си защитават националното достойнство и силата на левите политически и социални идеи. Номинираните ще бъдат оценявани по техния висок професионализъм, компетентност и задълбоченост, по защитаваните ясни политически, граждански и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно присъствие в публичното пространство.

 

Право да номинират кандидати за носители на наградата имат комисиите и съветите на НС на БСП, общинските/районните и областните съвети на БСП, ръководствата и творческите колективи на средства за масова информация, творчески организации и съюзи, изявени журналисти и публицисти

 

Банкеръ

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев