Обсъдиха изграждане на стена за боулдър катерене в зала "Асеновец"

....................................
12.07.2019 / 12:10

Възможностите за изграждане на стена за боулдър катерене в многофункционална зала „Асеновец“ бяха обсъдени днес на среща между зам. – кмета на Община Сливен Пепа Чиликова, експертът по спортни дейности на Общината Силвия Никова и ръководствата на туристическо дружество и алпийски клуб „Сини Камъни“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

 

От Община Сливен предлагат в реновираната зала „Асеновец“ да бъде заделено пространство за боулдър стена, която да бъде предоставена на алпийски клуб „Сини камъни“.

 

„Идеята ни е най- модерното спортно съоръжение в Сливен – зала „Асеновец“ да бъде използвано максимално и да се осигурят условия за тренировки на спортните клубове“, заяви на срещата зам. – кметът Пепа Чиликова.

 

Председателят на алпийски клуб „Сини Камъни“ Елена Гвоздейкова поясни, че в момента клубът не разполага със собствена зала за тренировки, а катеренето в Сливен е спорт с традиции и напоследък има все повече желаещи да се занимават с него. В момента близо 20 деца, юноши и девойки в Сливен тренират този спорт, а от 2016 година сливенските състезатели започват участие в републикански първенства по спортно катерене и носят медали на Сливен.

 

„В момента тренировките се провеждат в зала, която е малка и затова се налага да бъдат връщани желаещите. Нова стена би решила този проблем, и се надяваме на съдействието на Община Сливен“, заяви Елена Гвоздейкова.

 

В момента зала „Асеновец“ се ремонтира, като стремежът на Общината е многофункционалната зала да осигури добри и модерни условия за тренировки на спортните клубове от града.

 

Людмила ЙОРГОВА

 

"Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев