Община Сливен в подкрепа на местния бизнес

....................................
11.07.2019 / 16:16

Община Сливен организира дискусия, на която бяха представени възможности за финансиране на инициативи на малки, средни и големи предприятия от региона.

 

„За мен е удоволствие от името на кмета господин Стефан Радев да ви поздравя с добре дошли, че сте тук, на организираната от Община Сливен работна среща. Искаме да запознаем представителите на бизнеса, на нестопанските организации, свързани с него, с възможностите на програмата Фонда на фондовете. Казвам от мое и от името на ръководството на Общината, че сме доволни и радостни, че можем да дадем възможност и представим на бизнеса актуалните процедури и инструменти, с които той може да борави и да се развива. Пълната зала „Май“ ни доказва, че има такъв интерес от страна на местния бизнес“, каза при откриването заместник-кметът Стоян Марков.

 

Силвия Тодорова, член на Българска асоциация на консултантите по европейски програми, беше лектор на събитието. Тя благодари на Общината за организирането на срещата и че предоставя възможност за развитие. Тя обясни финансовите инструменти на Фонда за градско развитие, както и възможности за партньорство между местната власт и бизнеса.

 

„Фондът за градско развитие не е толкова популярен сред бизнеса. Неговият механизъм е по-известен сред местните власти и общините. Не говорим и за безвъзмездни средства. Става дума за кредитно финансиране с по-облекчени условия от стандартните банкови условия“, коментира Тодорова.

 

Дискусията предизвика широк интерес сред местните предприемачи. Бяха зададени конкретни въпроси и всеки индивидуално беше посъветван как да доразвие своето предприятие или да започне свой бизнес. Индивидуалните срещи продължиха и след обяд в залата на Областния информационен център към Община Сливен.

 

След това бяха представени други възможности за финансиране. Стоян Марков заяви, че ще бъде направена организация подобни срещи да бъдат правени по-често и поне два пъти годишно.

Още снимки от новината

....................................
....................................
....................................
....................................
....................................
....................................

 

 

Свързани новини

..................................................
30.09.2020 / 11:16

От началото на август сектор „Български документи за самоличност” в град Сливен, ул. „Миркович” №2, работи с удължено работно време от 07,30 до 17,30 часа. Поради...

Община Сливен
30.09.2020 / 11:05

Община Сливен получи близо един милион лева от републиканския бюджет за изпълнени дейности по линия на бедствия и аварии по различни проекти, информира кметът...

..................................................
30.09.2020 / 10:04

В началото на седмицата на територията на РУ-Нова Загара е осъществена операция по линия „Наркотици“. Извършени са процесуално-следствени действия в необитаем...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев