Деца откриват тайните на природата

Деца откриват тайните на природата
21.06.2019 / 16:32

Продължава проектът „Приключения за природолюбители”, реализиран от „Фондация за развитие на регион Сливен”. Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен 2018”, на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Проектът има за цел да повиши екологичната образованост на деца на възраст от 1 до 6 клас, да направи връзката им с природата по-силна, да им даде опит, свързан с грижите за природата, както и познания за различните видове дървета, птици, растения, насекоми и др. на територията на Сливен и ПП „Сините камъни”. По проекта са предвидени интересни лекции в различна среда, съобразена с възрастта и познанията на децата, издаване на помагало с приключения и любопитни факти и др.

Над 100 деца вече се включиха в различните дейности по проекта. На 13 юни лекторът Красимир Цуцов проведе няколко занимания с петокласниците от СУ „Пейо Яворов”. Децата се запознаха с начина на събиране и съхранение на билките, научиха повече за техните лечебни свойства и особености, успяха да разпознаят различни видове билков чай и др.

В проекта тази седмица се включиха и децата-участници в Лятната академия на ОДФ-Сливен. Те направиха изследователска разходка в градската градина, измерваха обиколката на дървета и определяха възрастта им, запознаха се с някои видове птици, а след разходката научиха повече за билките и отварите, приготвени от тях. Особено забавни бяха практическите игри като „Мравешка верига”, „Събирачи”, „Царицата-майка казва”, „Баланс в природата”, които децата играха в Арт-център „Седем”. На 21 юни заниманията продължават с деца от ОУ „Панайот Хитов”.

Практически занимания „Цар Билкар” ще се проведат на 24 юни в село Бяла. Целта на заниманията е да запознаят децата с билките.

Заниманията продължават на малка сцена в Арт-център „Седем” от 26 до 28 юни, от 13 часа. Тогава децата ще се запознаят с видовете пеперуди и многообразието от орхидеи в ПП „Сините камъни”.

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен е възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.

Още снимки от новината

Деца откриват тайните на природата
Деца откриват тайните на природата
Деца откриват тайните на природата
Деца откриват тайните на природата
Деца откриват тайните на природата
Деца откриват тайните на природата

 

 

Свързани новини

.........................................
17.12.2019 / 10:00

На 17 декември отбелязваме Св. Пророк Даниил. Неговото житие е забележително и образът му остава отпечатък както в целия тогавашен свят, така и днес.

 

Св. Даниил е...

.........................................
13.12.2019 / 11:36

Театър "Криле" ще гостува в град Сливен с комедийния спектакъл "Брачни безумия", изпълнен със смях, преструвки и игри, на 16 декември 2019 г. (понеделник) от...

Източник: БТА
11.12.2019 / 09:35

Помагала за представяне на тракийското културно наследство пред ученици изработи по проект Регионалният исторически музей "Д-р Симеон Табаков" в Сливен....

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев