Задържаха 10 педофили, изнудвали деца между 7 и 12 години

Снимка: pixabay.com
31.05.2019 / 10:56

Служители на специализирания отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП задържаха 10 български граждани, злоупотребявали с деца онлайн, информираха от МВР.

 

Задържаните на територията на цялата страна през месец април и май тази година педофили оказвали продължителен тормоз и арогантно сексуално изнудване и тормоз спрямо своите малолетни жертви /деца от 7-12 г./, допълват от ведомството.

 

От жилищата на арестуваните са иззети електронни веществени доказателства, документиращи престъпната им дейност, както и огромни количества видео- и снимков материал с насилствени сцени над деца. Част от файловете били и такива, в които възрастта на сексуално малтретираните жертви била под 3 години.

 

 

От началото на годината при противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца са установени и задържани 25 мъже.

 

Те са извършвали основно онлайн контакти с деца чрез социалната мрежа Фейсбук. Възползвайки се от детската наивност и доверчивост ги изнудвали за срещи на живо.

 

Задържаните от началото на годината са на възраст от 22 до 45 години, за престъпние им деяния е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години.

 

От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на предстоящата лятна ваканция.

 

Прочети още на: https://www.dnes.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев