Събират пари за спасяване на двумесечно бебе

Събират пари за спасяване на двумесечно бебе
30.05.2019 / 11:24

Кампания за спасяване на бебе, нуждаещо се спешно от чернодробна трансплантация, подеха варненци. Средствата са за операция на ненавършилата 3 месеца Калина Яворова Сидерова, която ще струва 500 000 лв. и трябва да се извърши до края на юли, за да има шанс детето да порасне.

 

Калина е родена на 22 март тази година. „През първия месец от живота й всичко беше добре, тя се развиваше нормално, изглеждаше здрава и домът ни беше изпълнен с радост и трепет. Като родители за първи път ние нямахме търпение да прекарваме време тримата, да се забавляваме и да изучаваме света заедно - да се разхождаме, да катерим планини, да плуваме в морето... Но за съжаление тези наши мечти останаха на заден план. Сега нашата единствена мечта е да спасим живота на детенцето ни!“, разказват родителите й Яна и Явор.

 

Като всички бебета малката Калина развива жълтеница още през първите дни след раждането си. Никой обаче не подозирал, че това е признак за по-сериозен проблем.

 

На 28 април първия си Великден Калина посреща с вътрешен кръвоизлив и е приета по спешност в университетската болница „Света Марина“. Кръвта й не се съсирва заради липсата на витамин К, стойностите на билирубин са твърде високи. Симптомите показват, че черният дроб и жлъчката на бебето не функционират правилно. Следват множество изследвания: кръвни тестове, ехографии, скенери, ядрено-магнитен резонанс.

 

От варненската болница семейството излиза с пет предполагаеми тежки диагнози. Изпратено е в „Пирогов“ с надежда за оперативно лечение, което след нова поредица от изследвания лекарите преценяват, че не могат да извършат. Бебето е насочено за активно наблюдение от детски гастроентеролог в друга софийска болница с оглед последваща чернодробна трансплантация. Нова надежда дава възможна операция в Хамбург, която обаче отново не е предприета поради напредналата фиброза на черния дроб и невъзможност той да бъде спасен. От Германиая семейството се връща във Варна с диагноза: Цироза на черния дроб (Фиброза (III-IV степен) в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

 

Единствената алтернатива и надежда за живот за бебето Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина, за която има много малко време.

 

 

 

За спасяването й е разкрита банкова сметка в Обединена Българска Банка (ОББ):

 

➡️ BG78UBBS80021083667140

 

➡️ Бенефициент: Калина Яворова Сидерова

 

PayPal на майката: yana.obreshkova@gmail.com

 

Кампания в Help Karma: https://helpkarma.com/…/da-darim-badeshte-na-bebe-kalina-495

 

Благотворителен базар във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/441342566667595/

 

Източник:Кмета.бг

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев