Язовирите на „Напоителни системи” имат над 40% свободен обем

Снимка:БТА
17.05.2019 / 17:34

Язовирите на „Напоителни системи” имат над 40% свободен обем и са в готовност да поемат допълнителни водни количества. Във връзка с метеорологичната обстановка и очакванията за повишение на водните нива и валежи, на този етап няма възникнали аварийни и бедствени ситуации. Аварийните складове на клоновете на дружеството са оборудвани с необходимите материали, съобщиха от дружеството.

 

Служители на всички клонове на „Напоителни системи” извършват ежедневен обход и наблюдение на обектите. При възникване на аварийни и бедствени ситуации те има готовност за предприемане на съответните мерки и действия, съгласно аварийните планове за недопускане на бедствени ситуации, увериха от дружеството.

 

Днес е констатирано минимално преливане на вода от река Тимок през прореза на една от дигите в землището на град Брегово. От „Напоителни системи” са категорични, че няма опасност от наводняване на града, тъй като той е защитен от вътрешна предпазна дига./Инвестор.бг

 

Свързани новини

..................................................
04.04.2020 / 13:30

След заседание, продължило над 8 часа, депутатите решиха на първо четене извънредното положение да бъде удължено до 13 май. съобщи НОВА ТВ.

 

Гласуването се проведе...

Снимка: БГНЕС
03.04.2020 / 18:10

Учителите ще получат пълните си трудови възнаграждения, ако в условията на дистанционното обучение имат поне 5 астрономически часа дневна натовареност и 25 часа...

..................................................
03.04.2020 / 18:05

485 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, а жертвите на вируса станаха 14. Това сочат последните данни на Националния оперативен щаб, предаде НОВА ТВ.

 

В...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев