Десислава Танева положи клетва като министър

Булфото(архив)
15.05.2019 / 09:42

Парламентът гласува освобождаването на Румен Порожанов като министър на земеделието и назначаването на поста на депутата от ГЕРБ Десислава Танева.

 

Депутатите гласуваха назначаването със 121 гласа „за“ и 5 „против“ и без "въздържали се".

 

След гласуването Танева положи клетва като министър.

 

Порожанов се оттегли от поста си след като в началото на месеца прокуратурата стартира разследване срещу него заради скандала с къщите за гости, за които има съмнения, че са изградени чрез неправомерно усвояване на европейски средства. Бившият земеделски министър беше призован на разпит и по наказателното дело срещу бизнесмена Миню Стайков, за когото държавното обвинение твърди, че дружества, свързани с него, са получавали неправомерно средства от земеделски европейски програми.

 

"Първите ми действия ще бъдат за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са малки. Със сигурност ще има промени в ДФ "Земеделие" и политическия екип. Ние сме в крайна сметка коалиция, имам определени виждания, но всички решения ще се взимат в режим на диалог", каза Десислава Танева след гласуването.

 

"Очаквам нападки и срещу мен, но аз имам ясни доходи и имоти", допълни Танева.

 

"Министерството на земеделието е най-тежкото. Животът в селските райони зависи от земеделието", завърши новият министър на земеделието, храните и горите. /novini.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев