Дебат с кандидатите за поста на председател на Европейската комисия

....................................
08.05.2019 / 10:04

На 15 май 1019 г. от 22.00 ч. - 23.30 ч. българско време, в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел ще се състои „Дебат с кандидатите за поста на председател на Комисията - европейски избори 2019 г.“.

 

Това ще бъде единственият дебат, който ще събере на едно място водещите кандидати, които се съревновават за поста на следващия председател на Европейската комисия (подредени отдолу по реда на встъпителните им изказвания, определен чрез жребий на 4 април)

 

1. Нико КУЕ, Европейска левицa

 

2. Ска КЕЛЕР, Европейска зелена партия

 

3. Ян ЗАХРАДИЛ, Алианс на европейските консерватори и реформисти в Европа

 

4. Маргрете ВЕСТЕГЕР, Алианс на либералите и демократите за Европa

 

5. Манфред ВЕБЕР, Европейска народна партия

 

6. Франс ТИМЕРМАНС, Партия на европейските социалисти

 

Евровизия има редакционна отговорност за дебата, който ще се съсредоточи върху темите „Моята Европа: каква е ползата за мен?“, „Околна среда“ и „Нашите ценности и светът“.

 

Дебатът ще бъде представен от трима журналисти, определени от Евровизия: Емили Тран Нгуен (France Televisions) и Маркус Прейс (ARD Germany), които ще водят дебата на сцената, докато Анастина Хейкила (YLE Finland) ще допълва дискусията от гледна точна на социалните медии.

 

Програма (местно време)

 

18.00 ч. Пристигане на кандидатите

 

19.20 ч. Възможност за снимки на сцената с кандидатите

 

20.00 ч. Отваряне на вратите на пленарната зала

 

21.00 ч. Откриване на дебата

 

22.30 ч. Закриване на дебата; възможни изявления на кандидатите пред медиите

 

Пленарната зала ще бъде трансформирана в телевизионно студио и дебатът ще бъде предаван на живо чрез European Broadcasting Union (Евровизия) и EbS (Европа по сателит). Дебатът ще бъде предаван на 23 езика (включително онлайн на жестомимичен език) и предоставен безплатно на телевизионните разпространители и на платформите за онлайн разпространение.

 

Дебатът ще бъде излъчен онлайн чрез EP Live и EbS.

 

Може да намерите инструкции за използването на кодове за вграждане на тази страница.

 

Целият дебат може да бъде свален от Мултимедийния център тук с качество на излъчване.

 

Акредитации и място за работа

 

Журналисти, които притежават годишен междуинституционен пропуск, не се нуждаят от специална акредитация за достъп до сградите на Парламента на 15 май. Тези, които не притежават пропуск, трябва да се регистрират онлайн преди 10 май или да изпратят имейл преди 14 май на media.accreditation@ep.europa.eu .

 

Всички журналисти, които имат желание да присъстват в публиката, се нуждаят от резервация (в зависимост от наличността), като изпратят имейл на bookingsEE2019@ep.europa.eu преди 13 май. Те трябва да имат предвид, че местата в пленарната зала не могат да бъдат използвани за работа и публиката трябва да остане по местата си до края на дебата.

 

Обичайните места за работа (зала за работа за медии, партерния етаж в сграда PHS) са отворени до 01.00 ч., като две зали за слушане (зала PHS 3C50, срещу пленарната зала и PHS 1A2, под пленарната зала) ще бъдат предоставени на журналисти и други лица, които имат желание да работят докато следят дебата.

 

Аудиовизуалната техническа база на Европейския парламент също ще бъде достъпна по време на събитието. Резервации могат да се направят чрез имейл на bookingsEE2019@ep.europa.eu

 

Свързани новини

Снимка: Ройтерс
17.10.2019 / 06:33

С решение на лидерите на политически групи и на председателя на Европейския парламент румънката Лаура Кьовеши окончателно беше одобрена за първи главен прокурор...

Снимка: архив, Ройтерс
25.09.2019 / 07:42

Европейският парламент и Европейският съвет одобриха окончателно румънката Лаура Кьовеши за главен прокурор на Европейската прокуратура.

 

Преговорите между...

Източник: архив ЕПА
19.09.2019 / 17:34

Съветът на ЕС подкрепи кандидатурата на Лаура Кьовеши за първи прокурор на Общността, съобщават румънски медии.

 

Решението беше взето от Комитета на постоянните...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев