Заседание на Постоянната комисия по заетост се състоя в областната администрация

Заседание на Постоянната комисия по заетост се състоя в областната администрация
15.04.2019 / 18:05

Заседание на Постоянната комисия по заетост се състоя в областната администрация. На него бе предоставена информация за провелото се проучване на Агенцията по заетостта относно потребностите от работна сила, в което са били анкетирани 2 492 работодатели в страната. 81,4 от тях са посочили, че за тях е важно работниците и служителите им да притежават умения за самоконтрол и дисциплина. 46 на сто са заявили, че наетите лица трябва да имат знания и умения за въвеждането на нови технологии. 79,9 процента от анкетираните работодатели са заявили, че срещат затруднения при намиране на работна сила, като търсенето е насочено основно към работническите професии.

 

На заседанието бе приет състава на комисия, която ще разработи регионална програма за осигуряване на временна заетост. Това ще стане, след като областната и общинските администрации представят конкретни проектни предложения. Финансовият ресурс, определен от държавата за област Сливен, възлиза на 406 041 лева.

 

Заседанието ръководи зам.областният управител Димитринка Петкова. В него участваха директорът на „Регионална служба по заетостта“-Бургас Пенка Кирилова, ръководители и експерти от Бюрото по труда, Инспекцията по труда, Социално подпомагане, РУО, представители на общините, синдикатите, работодателските организации.

 

Постоянната комисия по заетост е орган към Областния съвет за развитие.

Още снимки от новината

Заседание на Постоянната комисия по заетост се състоя в областната администрация

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев