МАЯ БЕЖАНСКА С ПРЕМИЕРА НА СЦЕНАТА НА ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР–СЛИВЕН

....................................
14.03.2019 / 13:59

На 15 март 2019 г. /петък/, от 19.00 часа, Държавен куклен театър-Сливен ще представи премиерното си заглавие КОМЕДИАНТКАТА, по новелата на Джон Л’ьору . Драматизацията и постановката са на Невена Митева. Художник е Цвета Коева , а музиката е на Константин Цеков. С участието на Мая Бежанска. Тявлиза в ролята на една актриса на 38 години, със сравнително успешна кариера и добро семейство, която неочаквано забременява. Докато се колебае дали може да наруши спокойния си живот, открива, че бебето й ще има аномалии. На всичко отгоре то пее през цялото време в корема й – нещо, за което никой не вярва. Какво решение ще вземе ? Трябва да е най-хуманното, нали?

 

КОМЕДИАНТКАТА е един синтетичен спектакъл, изграден с много пластика и красива визия, наситен с оригиналната музика на известния музикант от легендарната група ФСБ.

 

НЕВЕНА МИТЕВА е режисьор, дългогодишен директор на ДТ „Рачо Стоянов“-Габрово. Има над 100 постановки в България – НТ „Иван Вазов”, театър „199”, Варна, Плевен, Русе, Казанлък, Габрово и Димитровград. Поставяла е в Германия, Русия, Армения, Румъния и Беларус.

 

МАЯ БЕЖАНСКА е актриса в Столичен куклен театър. Участва в повечето от постановките на столичните кукленици, играе в популярния ситком „Домашен арест“, успешно реализира различни творчески проекти. През 2014 г. представя първия си моноспектакъл „Колекционерката“ от Радослав Чичев, с режисьор Катя Петрова, на сцената на Театър 199 в София.

 

15 март /петък/ от 19. 00 часа, в салона на Държавен куклен театър – Сливен! Заповядайте!

 

Свързани новини

Милена Чолакова,началник на РУО-Сливен
21.05.2020 / 16:32

Уважаеми госпожи и господа,

Скъпи ученици,

 

Времето променя пътищата ни, посоката ни и нас самите, но има нещо, което нито времето, нито пространството, нито...

..................................................
24.05.2020 / 14:57

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в Сливен с кратка церемония. Под звуците на българския химн бе издигнат...

..................................................
24.05.2020 / 11:50

Изкуството е едно, изразните средства са различни.

Борислав Кузманов

Дигитално изкуство е общ термин, чийто широк обхват от художествени творби и практики...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев