Актьорът Димитър Маринов развя българския флаг от сцената на Оскарите

Източник: Дарик
25.02.2019 / 11:15

„Зелената книга“ - разказ за сегрегацията, спечели награда Оскар за най-добър филм. По време на връчването на голямата награда на сцената се качи и Димитър Маринов, който носеше в джоба на сакото си българското знаме.

 

В „Зелената книга“ Димитър Маринов изпълнява ролята на руския виолончелист Олег и си партнира с Махершала Али и Виго Мортенсен.

 

„Зелената книга“ спечели общо три награди. Махершала Али като джаз пианиста Дон Шърли получи Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля, а Ник Валелонга, Брайън Къри, Питър Фарели - за оригинален сценарий.

 

 

„Зелената книга“, възхваляван от едни като приятно завръщане към миналото, и осмиван от други като „версия с изтекъл срок на годност“ на „Да возиш мис Дейзи“, връща зрителя в 60-те години на миналия век, когато Тони "Лип" Валелонга, италиано-американски охранител, е нает да вози и охранява Дон Шърли, известен афроамерикански джаз пианист по време на турнето му в силно консервативния американски Юг, където законите на Джим Кроу за сегрегацията все още се прилагат.

 

По време на пътешествието между грубоватия шофьор - в ролята Виго Мортенсен, и изискания музикант - Махершала Али, се заражда крепко приятелство.

 

„Цялата тази история е за любов. За това да се обичаме едни други, независимо от различията, и да открием истинската си същност“, заяви режисьорът на „Зелената книга“ Питър Фарели, познат предимно с комедиите си като „От глупав по-глупав“ и „Ах, тази Мери“.

 

91-вите награди Оскар бяха раздадени на пищна церемония в „Долби Тиатър“ в Холивуд, като тази година най-значимата филмова вечер остана без водещ за първи път от 30 години./dariknews.bg

 

Свързани новини

..................................................
27.03.2020 / 08:48

Световният ден на театъра се отбелязва от 1962 г. по инициатива на Международния театрален институт (International Theatre Institute ITI). Датата е 27 март, защото на този ден се...

..................................................
20.03.2020 / 09:20

Международният ден на щастието се отбелязва на 20-и март съгласно резолюция на Общото събрание на ООН от 28 юни 2012 г., в която е декларирано, че стремежът към щастие и...

iStock
18.03.2020 / 13:08

Препаратът против грип „Фавипиравир” (известен и като „Авиган”) е показал клиническата си ефективност при лечение на заболяване, предизвикано от новия вид...

 

Copyright © 2008-2020 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев