Осми национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои

Осми национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои
09.01.2019 / 13:47

Организаторите на XXI Национален фестивал на детската книга, който ще се проведе в гр. Сливен от 8 до 10 май 2019г., обявяват Осми национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. Това става ясно от информация до медиите, изпратена от Регионална библиотека "Сава Доброплодни" гр. Сливен.

 

Ето, какво пишат от РБ "Сава Доброплодни":

 

Скъпи деца,

 

Куклата е магическа вещ, която винаги може да ни пренесе в света на фантазиите и игрите. Обръщаме се към вас с едно страхотно предложение. Изберете ваш любим литературен герой и изработете негова театрална кукла. След това изпратете своите кукли (с обозначени: трите имена, възраст - навършени години, училище, адрес, телефон и e-mail за контакти) на адрес:8800 гр. Сливен,ул. “Никола Карев” № 1,Регионална библиотека “Сава Доброплодни”,За конкурса за изработване на театрални кукли.

 

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 16 години. Всеки участник има право да представи до 2 броя кукли. Куклите да са с височина по-голяма от 35см.

 

Компетентно жури ще оцени вашите творби. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в рамките на програмата на XXI Национален фестивал на детската книга – Сливен, 2019г. На специална церемония ще бъдат връчени наградите на отличените участници.

 

Куклите на участниците в конкурса не се връщат. Те ще бъдат включени в експозицията на Музея на театралната кукла на любимите литературни герои в РБ „Сава Доброплодни” - Сливен. В него и деца, и възрастни, в една фантастична и приказна атмосфера, могат да се наслаждават, както на много и интересни кукли, така и на смайващото и многообразно майсторство на техните създатели.

 

Успех!

 

За повече информация: тел.044/62 53 97 ; 62 24 41; GSM 0886090712

 

e-mail: reglibsliven@iradeum.com

 

Краен срок за изпращане на куклите: 29.03.2019г.

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев