Турски гражданин е задържан заради недекларирани 267 000 лева

....................................
27.12.2018 / 16:51

Районна прокуратура Елхово задържа за срок до 72 часа турски гражданин, обвинен затова че в нарушение на Валутния закон, не е декларирал пред митническите власти над 267 000лв.

 

В резултат на отличната работа на служители на Митница Бургас, Районна прокуратура – Елхово задържа за срок до 72 часа турския гражданин Али К. Той е обвинен за това, че на 23.12.2018г. около 18.20 часа на ГКПП Елхово от Република България за Република Турция на трасето за обработка на изходящи леки автомобили и автобуси -посредством лек автомобил марка „Фолксваген“, не е изпълнил задължението за деклариране пред митническите органи на Р.България на парични средства – сумата от 136 600 евро, равняваща се на 267 166лв., с цел пренасяне на паричните средства през границата на страната с Р.Турция, която е външна граница за ЕС, с което нарушил Валутния закон, като стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери – престъпление по чл.251 ал.І от НК.

 

За това умишлено престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до 5г. или „глоба“ в размер на една пета от стойността на предмета на престъплението и отнемане на същия в полза на държавата.

 

Предстои Районна прокуратура – Елхово да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 

Разследването по делото се провежда от разследващ митнически инспектор при Агенция „Митници“.

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев