Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд мъж, обвинен в отвличане на друг

....................................
19.12.2018 / 10:35

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Атанас А. Той е подсъдим за това, че на 07.05.2017г. в землището на с. Бяла, общ. Сливен, при условията на опасен рецидив, в съучастие като съизвършител с лице с неустановена по делото самоличност, отвлякъл Йордан Й., като деянието е извършено от две лица - престъпление по чл.142, ал.3, т.1, предл.2, вр.ал.2, т.2, вр.ал.1, вр.чл.29, ал.1, б. „б“ от НК.

Подсъдимият е осъждан няколкократно с влезли в сила присъди за извършени тежки престъпления, част от налаганите наказания са били търпени ефективно в затвор. Подсъдимият и пострадалият се познавали от Затвора в гр. Бургас, където търпели наказания по едно и също време. След изтърпяване на наказанията им, през 2016 г., в разговор по телефона пострадалият разбрал от подсъдимия, че Атанас А. е започнал работа в стопанство за отглеждане на коне, което се намирало в с. Факия, обл. Бургас. От разговора пострадалият разбрал, че също може да започне работа в стопанството, което се случило през м. октомври на същата година. През м. април 2017г., пострадалият решил да напусне работа и да отиде в с. Бяла, общ. Сливен, което и сторил.

На 07.05.2017г. в с. Бяла, общ. Сливен, се появил Атанас А. и неустановеното лице. Те открили Йордан Й. Двамата мъже нанесли побой над Йордан Й. и го качили в техния автомобил и го откарали в с. Факия против неговата воля.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 19.12.2018г.

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев