Дора Куршумова: Искаме спокойно да работим за обществото и гражданите на град Сливен

Дора Куршумова
13.12.2018 / 11:45

УВАЖАЕМИ,Г-Н МИТЕВ,

УВАЖАЕМИ, Г-Н РАДЕВ

УВАЖАЕМИ, ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

 

С много от вас в тази зала се познаваме лично, но за тези които не ме познават се казвам Дора Куршумова и представлявам като председател Фондация „Европейски младежки инициативи“ и Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“. Две добре познати работещи нестопански организации, за които много може да се прочете какво са направили и правят за обществото и гражданите на град Сливен и региона.

Много се изговори през последните 2-3 месеца относно подаденото ни искането пред Общински съвет Сливен, да ни да бъде продължен договора за ползваните вече 10 години помещения на ул. Славянска №3. Помещения които са оборудвани от нас и създадения там Младежки център за обучения и информация.

Поискахме да бъде преразгледано Решение №1318 от 27.09.2018 г. взето на редовно заседание на Общински съвет Сливен относно предоставяне под наем на помещение общинска собственост на Фондация „Европейски младежки инициативи“ защото считаме че много от общинските съветници не са запознати достатъчно с това което правим там. Вероятно и това ги е накарало и да се въздържат при гласуването им.

Благодаря на кмета и на всички общински съветници които ни разбраха и подкрепиха в това наше искане. Ние не искаме много! Ние искаме спокойно да работим за обществото и гражданите на град Сливен.

За да бъдем максимално конкретни и прозрачни отговорихме на всички питания поискани от комисиите към Общинския съвет.

Заставайки пред вас ще бъда кратка и искам да ви кажа какво ще се случи ако не ни бъде продължен договора за ползваните вече 10 години помещения от Фондацията:

Ще попречите на дейността и оставите без офис две работещи сливенски нестопански организации

Ще изкарате на улицата оборудване и техника за над 50 000 лева на създадения през 2008 година по наш проект Младежки обучителен център, който е подкрепен от Общински съвет Сливен и Община Сливен.

Ще застрашите лиценза за 10 професии издаден на Центъра ни от Националната агенция за професионално обучение и образование. Център през който преминава обучението на много млади хора, охранители и земеделци от град Сливен и региона. А това знайте, че ще струва много допълнителни нови разходи за нас (като организации работещи в общественна полза) при издаване на нови лицензи и ползване на нови помещения.

И накрая искам да попитам следното:

Видях че на миналата сесия сте взели едининодушно, без много дебати решение и сте дали на софийска фондация под наем без търг апартамент за нейната дейност.

С какво нашите сливенски организации са по-лоши в своята работа от тази софийска организация, че да имаме толкова спънки ? Казах че ще бъда кратка....

Считам че предоставихме достатъчно информация за нас на питанията ви по комисии, която да ви покаже нашата дейност.

Още веднъж Благодаря на всички които ще ни подкрепят в това наше искане!

Оставям всеки от вас да гласува по съвест!

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев