Районната прокуратура в Сливен е сезирана за случая с мъртвото бебе в родилното на сливенска болница

....................................
12.12.2018 / 19:56

Районната прокуратура в Сливен е сезирана за случая с мъртвото бебе в родилното отделение на сливенската болница „Д-р Иван Селимински“. Жалбата е подадена от съпруга на родилката Пламен Желязков. По случая са образувани досъдебно производство и съдебно-медицинска експертиза, съобщи говорителят на прокуратурата Ваня Белева и поясни, че двумесечният срок на досъдебно разследване вече тече, предаде БНР.

 

Председателят на местната структура на Български лекарски съюз д-р Богдан Сотиров обяви, че съсловната организация ще изчака резултатите от всички назначени експертизи и тогава ще коментират действията на д-р Таня Пашева, лекарят, водил раждането, когото роднините обвиняват в допусната грешка.

 

„Когато излязат резултатите, ние ще изкажем нашата позиция, но на този етап с тези данни нищо конкретно не можем да кажем. Молбата ми е за малко по-голяма смиреност от всички, за да се свърши работата по-бързо и по-добре, без да се притесняват институциите“. По-рано днес директорът на болницата д-р Васислав Петров съобщи, че д-р Пашева е в отпуск, който изтича след Нова година.

 

Името на д-р Таня Пашева се свързва с трагичния инцидент от месец август, когато след раждане под нейно ръководство почина 33-годишната Ренета Томова.

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев