Предложения за „Визия за България” направи БСП-Сливен на годишна конференция

Предложения за „Визия за България” направи БСП-Сливен на годишна конференция
02.12.2018 / 19:17

В събота /1 декември 2018/, в к-с „Национал“ се проведе годишно заседание на Сливенската общинска конференция на Българската социалистическа партия. То бе свикано по инициатива на Общинския съвет на сливенските социалисти, като основен акцент на събитието бе събирането и утвърждаването на предложения и позиции по проекта „Визия за България“.

 

В ръководството на конференцията участваха народните представители Таско Ерменков и ген. Кольо Милев, областният председател на БСП Асен Гагаузов, Деян Дечев- член на Изпълнителното бюро на БСП- Сливен и заместник председател на местния парламент, общинския съветник Радослав Кутийски. Водещ на събранието бе Корнелий Желязков- бивш областен управител на Сливен в периода 2013- 2014 год.

 

Заседанието започна с доклад на председателя на Сливенската общинска партийна организация Атанас Делибалтов.

 

„Нашата цел е постигане на най- висок резултат на БСП в изборите за членове на Европейския парламент, следващата битка само няколко месеца след това са местните избори.

 

През 2015 год. ГЕРБ доведе до абсолют стремежа си за овладяване на властта, не само в централната държавна власт, но и на местно ниво чрез кметовете на общини и населени места. Доминиращо е присъствието на ГЕРБ и в общинските съвети. За трите си мандата в управлението ГЕРБ успяха да слеят на практика партия и държава. Върху нашите плещи лежи нелеката задача да се опитаме да преборим с демократични средства опорочения модел на управление.“, заяви председателят Делибалтов.

 

Припомняме, че с проекта „Визия за България“ БСП заяви готовността си да формира ясни и изпълними цели с оглед стабилизирането на страната и излизането ѝ от перманентната криза, в която се намира и в социално, и в икономическо отношение. За първи път се потърси мнението не само на всеки социалист, но и на всеки български гражданин. С това БСП ясно доказа стремежа си да е партия на действието, а не на статуквото.

 

На заседанието се приеха и гласуваха предложения за изменение и допълнение на проекта „Визия за България“, които ще бъдат официално депозирани в деловодството на Националния съвет на Партията. Окончателия вариант на документа ще бъде гласуван на заседания на 49-ия конгрес на БСП, който ще се проведе на 26 януари 2019год.

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР на БСП- СЛИВЕН

Още снимки от новината

Предложения за „Визия за България” направи БСП-Сливен на годишна конференция
Предложения за „Визия за България” направи БСП-Сливен на годишна конференция

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев