„Нощ на прилепите“ в Сливен

....................................
30.09.2018 / 16:36

Традиционната кампания „Нощ на прилепите“ стартира в Благоевград, а поредната спирка беше в Сливен.

Посетиха ни най-големите прилепни фенове на града, а ние ги въведохме в света на прилепите.

 

Започнахме с презентация, като се опитахме да дадем отговор на най-важните въпроси, свързани със съвместния живот на прилепите и хората. Дадохме полезни съвети за това как да помогнем на прилеп в беда и разказахме някои любопитни, но не много известни факти за прилепите, показващи колко уникални и полезни животни са те.

 

За да разчупим обстановката и да провокираме въображението на децата ги поканихме да се включат в творческите ателиета. Интересът им беше възнаграден с детска книжка за прилепчето „Дарки“ и други информационни материали.

 

Тук е мястото да благодарим на ДПП „Сините камъни“ за гостоприемството и помощта, която ни оказват всяка година!

 

Повече за инициативата

 

Инициативата за честване на събитието е на Секретариата на EUROBATS – Споразумението за опазване на европейските видове прилепи.

 

Отбелязана за първи път през 1990 г. във Франция и Полша, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави, сред които и България. През 2012 г., за първи път към събитието се присъединиха и САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан. С това Нощта на прилепите се превръща в международна проява, надхвърляща мащабите на „Стария континент“, която цели да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата – прилепите.

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев