Куклен театър - Сливен представя премиерите на спектакъла „Бяла приказка“ на Валери Петров

....................................
25.09.2018 / 15:00

Държавният куклен театър в Сливен представя премиерите на спектакъла „Бяла приказка“ на Валери Петров. Първите представления са на 27 и 28 септември от 19. 00 часа, в салона на кукления театър - Сливен.

 

Постановката е на проф. Боньо Лунгов, режисура и хореография: доц. д-р Константин Каракостов, сценография и кукли Евгения Лачева. Музиката за спектакъла написа Михаил Шишков. Участват:

 

Метеоролог - Вангел Апостолов

 

Коте - Мария Райчева

 

Еленче /по азбучен ред/ - Никол Николова/ Цветелина Николова

 

Мече - Никол Султанова

 

Лисиче - Мария Джойкева

 

Свраче /по азбучен ред/ - Анна-Валерия Гостанян/ Стела Стоянова

 

Ванчо /по азбучен ред/ - Георги Янев/ Ния Янакиева

 

Елхи /по азбучен ред/ - Анна-Валерия Гостанян, Вангел Апостолов,

 

Георги Янев, Милка Андреева, Никол Николова, Ния Янакиева,

 

Стела Стоянова, Цветелина Николова, Яни Големанов.

 

„Бяла приказка” е прекрасно произведение на един от най-обичаните български автори Валери Петров. Майсторски изградените от драматурга образи в пиесата са вълнуващи, както за малки , така и за по – големи зрители. Това провокира творческия екип да реализира заглавието в Държавен куклен театър – Сливен.

 

Познати са различни интерпретации на тази драматургия, което е предизвикателство, както за режисьора, така и за актьорите, сценографа и композитора. Сценографията и куклите създават една особена атмосфера на романтика и приказност. Въвеждането на нов герой – гората, която разказва историята – допълва метафоричния език на автора.

 

Да имаш силата и желанието да откриеш истински приятели би трябвало да е приоритет на всеки човек. Тази задача вдъхновява постановъчния екип при реализацията на всеки един компонент от представлението. Това, че човек открива истинското приятелство, когато е готов на всякаква саможертва, за да го опази, е посланието, което би трябвало да развълнува зрителите, потопени в бялата приказка на Валери Петров.

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев