Пожарите, избухнали на територията на предприятията „Топлофикация” и „Динамо”, са овладяни

pixabay.com
25.09.2018 / 09:39

Екипи на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, МВР, „В и К” и военнослужещи овладяха разпространението на два пожара в Сливен, предизвикани на 25 септември вечерта заради инцидентни усложнения от силния вятър, съобщи областният управител Чавдар Божурски.

 

Пожарите са избухнали на територията на предприятията „Топлофикация” и „Динамо” в града. Сигналите са получени около 19 часа. Създадена е незабавна организация за действие и координация между участниците в спасителните действия, каза Божурски. Дейността на екипите е била затруднена от пулсиращия вятър. Въпреки това, към полунощ, разпространението на пожарите е овладяно. Гасенето е продължило с оглед безопасността.

Огънят е обхванал бали със слама, складирани на територията на „Топлофикация” като био гориво.

На около 300 метра избухнаха други два пожара - в складовете на завод "Динамо" и завод "ЗММ" в Сливен, където са се запалили електронни компоненти.

От отдел„Сигурност и управление при кризи“ съобщават, че в резултат на ураганния вятър, който на пориви достигаше скорост от над 40 м/сек (над 140 км/час), по уличните платна има големи количества паднали листа, прекършени клонки и суховършия. Голямо дърво е съборено пред блок 11 на кв. Дружба. Получени са сигнали за пречупени големи клони по улиците „Александър Екзарх” „Никола Фурнаджиев, „Бургаско шосе” и други. Аварийни екипи на общинското предприятие „Озеленяване” работят по отстраняването им. Необходимо е по-голямо внимание при движението поради паднали ограждения на строителни обекти, указателни знаци и табели. Това е информация след извършен оглед по основните булеварди, квартали, подходи към обещественозначимите заведения (болнииц, училища и др.), поясни инж. Снежана Кънева – началник отдел „Сигурност и управление при кризи“.

 

Електрозахранването беше прекъснато в Индустриалната зона на Сливен, няма населени места без ток. Вода няма само в селата Селиминово и Чинтулово. Аварийни екипи работят. На всеки получен сигнал се реагира своевременно. Поддържа се постоянен обмен на информация и с инфраструктурните дружества за нормализиране на обстановката, допълни още инж. Кънева.

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев