Министърът на културата и кметът на община Сливен присъстваха на откриването на галерия „Нова“ в Националната Художествена гимназия

....................................
19.09.2018 / 09:15

На официално откриване на галерия „Нова“ в Националната художествена гимназия днес присъстваха министърът на културата Боил Банов и кметът на Сливен Стефан Радев.

 

,,За мен няма по-голямо удоволствие от това да присъствам на откриване на ново пространство за култура и изкуство. Особена чест е за мен. Тук кипи живот, тук е люлка на развитие на таланти”, заяви министър Банов пред събралите се родители, учители, ученици и любители на изкуството. Той допълни още, че Министерството на културата ще окаже финансова подкрепа по отношение на бъдещите проекти на гимназията.

 

От своя страна кметът Стефан Радев пожела много успехи в бъдещите начинания на учебното заведение. „Нашите успехи и неуспехи са временни. Но това, което градим сега ще остане за младото поколение. Много хора преди нас са градили това, което имаме днес. Надявам се, че и нашите деца ще черпят от плодовете на труда ни”, посочи в словото си кметът и добави, че усилията на гимназията са много значими за бъдещето и културата на град Сливен. Галерията е част от комплекса на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“.

 

По думите на директора Александър Дойчинов се предвижда комплексът да бъде допълнен с новоизградени общежития за учениците и спортна площадка.

 

В галерия ,,Нова”бяха подредени експонати на таланти на гимназията през годините по специалностите ,,Художествена тъкан”, ,,Рекламна графика”, ,,Иконопис”.

 

Водосвет отслужи протосингелът на Сливенската митрополия ставрофорен иконом Евгений Янакиев.

 

Сред официалните гости на събитието бяха председателят на Общински съвет -Сливен Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, директорът на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ Елиянка Михайлова, заместник – кметът Пепа Чиликова и началникът на Регионално управление на образованието д-р Бисерка Михалева.

Още снимки от новината

....................................
....................................
....................................
....................................
....................................
....................................

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев