Детският игрален филм "Случаят Кюри" ще бъде част от програмата на Европейската нощ на учените в Сливен

НОВО БЪЛГАРСКО ДЕТСКО КИНО: „СЛУЧАЯТ КЮРИ“
18.09.2018 / 14:12

В програмата на Европейска нощ на учените 2018г Сливен е включено и още едно интересно събитие, чийто дата и час предстои допълнително да се доуточни, научи "Наблюдател".

 

Това е безплатната прожекция на детския игрален филм „Случаят Кюри“, която ще се състои в кино "Агликина поляна", съобщи собственикът на киното Георги Георгиев.

 

"Все още очаквам от София да уточним дата и час, за да пуснем в сайта на киното официална информация за предстоящото събитие. Със сигурност ще бъдат безплатни прожекциите", каза Георгиев.

 

„Случаят Кюри“ е най-новият проект на режисьора Андрей Хадживасилев. Филмът е подходящ за деца на възраст 7-12 години. Продължителността е 50 минути.

 

Тони е прилежен ученик, запален по науката, който мечтае да стане велик учен. Детската му стая наподобява лаборатория, а опитната си мишка е кръстил на световноизвестната жена-учен Мария Кюри. Но… Мария Кюри е отвлечена, а в случая са замесени съседката му Рая и училищният побойник Стефан. За да си получи Мария-Кюри обратно, Тони трябва да се изправи пред множество предизвикателства.

 

Отново подчертаваме, че прожекциите ще бъдат безплатни.

 

Следете официалния сайт на кино "Агликина поляна" за дата и час.Очаква се прожекциите да се състоят от 12.00 часа до 20.00 часа.

 

Сайтът на сливенското кино:

 

http://kino-sliven.com/index.html

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев