Новата учебна година ОУ “Димитър Петров“- Сливен ще посрещне с изцяло обновени класни стаи

Новата учебна година ОУ “Димитър Петров“- Сливен ще посрещне с изцяло обновени класни стаи
13.09.2018 / 14:30

На прага на новата учебна година ОУ “Димитър Петров“-гр. Сливен очаква да приеме с нетърпение своите възпитаници с изцяло обновени класни стаи. Те са оборудвани с нови шкафчета, предоставени от национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на Министерството на образованието и науката. Благодарение на този проект училището се присъедини към инициативата за „по-леки раници“, като осигури място за съхранение на учебници и ученически пособия за всички ученици.

ОУ „Димитър Петров“ с гордост може да се похвали, че за втора поредна година е вписано в списъка на иновативните училища в страната от Министерството на образованието и науката. Доказа, че иновациите успешно могат да бъдат прилагани в обучителния процес, като го правят много по-интересен и забавен за децата.

Изненадите не спират до тук! Изцяло в духа на съвременните методи в образованието, през тази учебна година, учители и ученици ще могат да използват новата „Класна стая на открито“. Тя ще даде възможност за провеждане на уроци и училищни занимания в двора на училището и ще позволи образователния процес да излезе извън стандартните рамки. Проектът е разработен и спечелен от ученическия съвет на ОУ „Димитър Петров“ към „Национална мрежа на децата“.

Съвсем скоро предстои да бъде открита, за цялата училищна общност, новата „Зона за фитнес – за по-добър живот“, изградена отново благодарение на спечелен проект от училищното настоятелство и финансиран от „Лидл България“.

Нека нова учебна година да бъде спорна и успешна за всички ученици, учители и родители на ОУ „Димитър Петров“!

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев