Борисов мисли за 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор

Източник: news.bg
11.09.2018 / 12:37

10% увеличение на заплащането в бюджетния сектор. Това ще се обсъжда утре на заседание на Министерски съвет. Това съобщи лично премиера Бойко Борисов пред журналисти във Варна, където пожела успех на националния ни отбор по волейбол. Новината обаче дойде в отговор на въпрос дали правителството предвижда реформа в сектора на администрацията, която също така не веднъж вече обеща.

 

Увеличението на заплатите може да се случи от 1 януари, като Борисов даде да се разбере, че изпълнението на бюджета позволява това. Все още обаче окончателното решение не е взето, а утре ще се обсъжда в присъствието на министър Горанов. По думите на Борисов увеличението на заплатите в бюджетния сектор ще повлече след себе си и частния сектор, от една страна, а и от друга, така, както е правено досега - увеличението на парче оставя встрани някои сектори, сякаш те не са важни.

 

На въпрос дали се предвиждат и други промени в кабинета Борисов беше лаконичен: "Когато има промени, ще ви кажа."

Лидерът на ГЕРБ коментира във връзка с окончателното решение за оставките на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски, че на него самият му е най-мъчно, тъй като "аз съм ги отгледал от деца в партията", но някои неща просто се налагат.

 

Премиерът беше категоричен, че съпротива в ГЕРБ никога не е имало, затова и не очаква изненади при гласуването в парламента на оставките и новините министри.

 

На въпрос как ще коментира изказванията на лидера на "Атака" Волен Сидеров за заговор срещу правителството, Бойко Борисов заяви, че забелязва как някои политици говорят "много синхронизирано по една и съща тема" и като пример посочи БСП, ДПС, а и Волен Сидеров.

 

"Това е чул Волен, това е казал", посочи Борисов.

 

По отношение на критиката на президента Румен Радев, че гражданите очаквали промяна и реформи, Бойко Борисов коментира, че макар и да не се задават президентски избори, всички ги очакват, а държавният глава очаква нова партия.

 

А за това очаква, Борисов посочи: "Новата партия...? Друга? Толкова ще е друго, колкото и на Бареков партията."

 

Като глупости лидерът на ГЕРБ определи въпросите дали има намерение да се кандидатира на следващите президентски избори./news.bg

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев