Обрали дома на сливенски депутат, докато спи

снимка: БГНЕС
31.07.2018 / 17:30

Депутатът от левицата Таско Ерменков се оплаква от кражби в дома му, като последната е от началото на този месец, съобщи "Дарик". В писмо до медиите социалистът разкрива подробности за обира и отбелязва, че близките му не се чувстват сигурни вследствие на случилото се.

 

Според разказа на Ерменков кражбата е станала през нощта на 3 юли тази година. "Четиричленното ми семейство беше вкъщи, всички спяхме - тогава престъпниците влизат в апартамента. Входът е с контролиран достъп. Имаме куче, което е младо и винаги реагира на всяко движение във входа. Вратата на апартамента се заключва четворно. Престъпниците са влезли в коридора и в хола на апартамента, като са взели чантите с документи, пари и други ценни неща. Никой от нас, в това число и кучето не реагира и не се събуди! Полицията, която извикахме към 08.30 часа, когато видяхме, че вратата е притворена, предположи, че ние и кучето сме били обработени с газ", разказва Ерменков.

 

По думите му от изчезналите неща му се сторил "подозрителен фактът", че от портмонето на съпругата му, която преди дни се била върнала от Москва, където посетила болния си баща, са взети пари в брой, а от кредитните карти в портмонето й нейните руски банкови социални карти, на които тя получава руската си пенсия и социална карта. "На тези сметки има броени рубли (равностойност 100 долара) и тези карти могат да се ползват само в Русия. До тях в портмонето й бяха и българските карти, които не са взети. Не са взети и българките карти на другите членове от семейството", казва Ерменков.

 

Той посочва, че през март миналата година от чантата на съпругата му били откраднати пак нейните руски карти и аналогична сума на тях. Според депутата те били намерени от полицаите почти веднага – на 20 март, и били върнати в края на юли 2017 г.

 

Депутатът посочва, че семейният дом е бил ограбен и през септември 2015 година, като по думите му тогава престъплението било извършено посред бял ден, а то и до днес не е разкрито.

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев