Награда за Дейвид Дечев от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“-Сливен

Награда за Дейвид Дечев от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“-Сливен
23.05.2018 / 18:20

В понеделник Лилиана Славова, председател на фондация „Шанс за децата и природата на България“ връчи на осмокласника от Профилираната хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" Дейвид Дечев паричната награда на направителствената организация за талантливи младежи, постигнали особени успехи в областта на литературата. Церемонията се състоя в престижния Гранд Хотел и СПА „Приморец“ в Бургас.

 

Значимите постижения на Дейвид, мотивирали решението на фондацията, са третото му място в Международния конкурс за поезия “Centro Giovani e Poesia-Triuggio”в гр. Триуджо, Италия 2018 г., първото място в националния литературен конкурс в рамките на неотдавна проведения в Сливен фестивал на детската книга, както и призовите му места в други конкурси.

 

Фондация "Шанс за децата и природата на България” подпомага талантливи деца и способни млади хора като им осигурява шанс и стимул да развиват своите качества и умения чрез трудолюбие и постоянство. Организацията спонсорира образованието, професионалното обучение и творческото развитие на младите надежди, инвестира в творчески инициативи за изпреварващо образование и подготовка във всички области на науката, технологиите и изкуството.

 

Наградата на Дейвид подпомога категорично предстоящото в началото на юни негово пътуване за участие във фестивала в италианския град Триуджо.

Още снимки от новината

Награда за Дейвид Дечев от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“-Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев