ПЕС: БСП извърши трагична грешка, като застана против Истанбулската конвенция

ПЕС: БСП извърши трагична грешка, като застана против Истанбулската конвенция
16.05.2018 / 18:00

Беновска пита Сергей Станишев, президент на ПЕС, на среща на ПЕС в София на 16 май 2018 г.

 

Илиана Беновска: Предстоят избори за лидер на ПЕС, всички ние, българите, се надяваме Вие да сте отново такъв, ще срещнете ли трудности заради това, че Вашата приемничка Корнелия Нинова се потруди добре БСП да се противопостави на Истанбулската конвенция и други неща, в които няма да влизам?

 

Сергей Станишев: За моята работа и моите шансове, по-скоро моите колеги от ръководството на ПЕС могат да вземат отношение, а не аз. Джакомо Филибек и Йонек Полет са заместник-генерални секретари на ПЕС.

 

Джакомо Филибек и Йонек Полет: Доколкото разбрах въпроса, той беше за перспективата Ви като кандидат за президент за още един мандат предвид извършеното от Вашата партия в България по въпроса с Истанбулската конвенция. Отговорът е много къс, г-н Станишев винаги е имал много ясна позиция против консервативните сили, които се обявяват против Истанбулската конвенция. БСП, според нас, извършва трагична грешка, като застава против международен закон, който е за защита на жените от домашно насилие. В случая партията е в малцинство от една и позицията на г-н Станишев е много ясна. Шансовете му са много високи. Само да добавя, че въпросът фактически не се отнася до г-н Станишев до такава степен, до която се отнася до БСП. Г-н Станишев, що се отнася до неговата работа в ПЕС, е направил много не само за включването на Западните Балкани, но и по много голям обхват въпроси. Следва да заявя, че основна заслуга на г-н Станишев е гаранцията за младежта, която бе приета на европейско ниво. Става дума за това младите или да имат ясен път към по-нататъшно образование, или работни места. Също така имаме много успехи в борбата срещу неравенството. Това ще бъде разисквано на следващия ни конгрес.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев