Нещо интересно се случи за младите хора в Сливен

Нещо интересно се случи за младите хора в Сливен
27.04.2018 / 17:36

Общинският съветник от дясноцентристите в Сливенския местен парламент Георги Николаев и негови колеги стартираха поредица от срещи с ученици в гимназиите в град Сливен.

 

Това съобщи за „Наблюдател“ младият съветник, който е студент от Юридическия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Той, заедно със своите колеги и приятели Валентин Вълев и Димитър Стоянов, изнесе поредица от интерактивни лекции на тема „Започни от училище да създаваш и управляваш бъдещето си”. Другите двама младежи са завършили своето образование в Дания и са се върнали в родния град, за да останат тук и да се развиват.

 

Първото събитие бе поставено в ПХГ „Дамян Дамянов” в града под Сините камъни. Тук е мястото да подчертаем, че Николаев е възпитаник на Хуманитарната гимназия и това е една от причините начинанието на младите хора да започне именно оттам. Гимназията за пореден път се доказва като място, което дава начален старт на активните, млади хора, които желаят да участват в обществения живот.

 

Следващата лекция Николаев и приятели изнесоха в ППМГ „Добри Чинтулов”. Екипът планира още няколко подобни лекции в сливенските гимназии, като финалът на инициативата им ще бъде с едно отворено събитие за цялата общественост на Сливен. Те се надяват проекта им да се реализира и в другите градове, за да прерасне в национален.

 

Лекцията включва 3 основни панела - Създай, Управлявай и Възможности пред младите хора. Основната идея е младежите на Сливен да станат по-уверени в решенията си и да подобрят комуникацията си с околните.

 

Ентусиазираните младежи представят пред учениците възможностите, чрез които могат да запълнят своето свободно време като клубове, неправителствени организации и различни обучения.

 

Друга част от събитието е съпоставка между образованието у нас и в чужбина. Една от основните задачи, които си залага екипът, е да мотивира бъдещите студенти да се върнат в Сливен след като завършат висшето си образование.

 

Георги Николаев представи възможностите за обучение и развитие, които Великотърновският университет предлага за младите хора.

 

 

 

Още снимки от новината

Нещо интересно се случи за младите хора в Сливен
Нещо интересно се случи за младите хора в Сливен
Нещо интересно се случи за младите хора в Сливен
Нещо интересно се случи за младите хора в Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев