Български йогурт „Made in Germany” във Франция

Български йогурт „Made in Germany” във Франция
04.01.2017 / 13:17

Йогуртът или киселото мляко се един от най-популярните продукти по света. Във все повече страни той се свързва с името България, предаде репортер на БГНЕС.

 

Истинският йогурт трябва задължително да съдържа бактерията „Лактобацилус булгарикус“, който е в основата на образуването на киселото мляко. Откривател на бактерията е професор Стамен Григоров.

 

На опаковките на кофичките с българско кисело мляко, които се произвеждат от Финландия през Германия до Франция, винаги присъства българският мотив – човек облечен в традиционна наша носия и кратък разказ на историята на откриването на полезната бактерия от проф. Григоров.

 

Такъв е и случаят с този български йогурт „Made in Germany”. Всеки, който го е опитал, може да потвърди, че той по нищо не отстъпва на произвежданите у нас кисели млека. Доказателство за отличните му вкусови качества е златният медал, с който е удостоен.

 

Българският йогурт покорява нови територии, включително в страни с традиции в производството на млечна продукция, като Франция. Наред с българската роза той е един от най-добрите посланици на нашата култура в Европа и света. /БГНЕС

 
 

Copyright © 2008-2019 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев